” 13 Hari Masa Kita, Tapi Tempat mereka (bunian) Baru Berapa Jam..”- Ashraf Lemah Buntu Mencari Jalan Keluar.

Satu Malaysia sudah tahu berkenaan kehilangan peserta Gopeng Ultra Trail 2019 iaitu Mohammad Ashraf Hassan (Acap) yang hilang sejak 23 Mac sehingga ke hari ini tidak dijumpai.

Pelbagai usaha telah dilakukan dan ia melibatkan semua orang dan ini termasuk orang awam.

Hari ini (Jumaat) Solat Jumaat telah diadakan di seluruh masjid di dalam negeri Perak untuk mendoakan usaha pencarian acab dipermudahkan.

1,000 solat hajat mohon Mohammad Ashraf ditemukan

Hampir 1,000 jemaah menunaikan solat hajat di Masjid Sultan Idris Shah II (Masjid Negeri) bagi memohon petunjuk supaya dipertemukan peserta Gopeng Ultra Trail, Mohammad Ashraf Hassan, 29, yang hilang semasa perlumbaan itu sejak 23 Mac lalu.

Solat hajat yang turut diadakan serentak di seluruh masjid negeri ini, dipimpin oleh Imam Masjid Negeri, Muhammad Ali Mohamad Noh selepas menunaikan solat Jumaat.

Sewaktu memimpin bacaan doa, Muhammad Ali memohon supaya Mohammad Ashraf diberikan kesihatan yang baik selain dipermudahkan pencariannya.

Sementara itu Ustaz Norazri Medzlan , pengamal perubatan islam di Pusat Rawatan As-Syifa An-Nur telah turun ke Gopeng untuk mencari Acab.

Bila sampai dikawasan dimana saudara Muhammad Asyraf hilang, dalam hati mustahil ia boleh sesat. Ia bukan hutan yang sangat tebal. Tengok laluan trek sangat luas. Mudah utk cari jalan bagi kali pertama masuk ke kawasan tersebut.

Walaupun hijab saya tertutup rapat, tapi saya dapat rasa kawasan ni bukan biasa2 punya tempat. Saya cuba untuk mencari penghulu kawasan ni untuk berinteraksi, tapi tidak dapat hanya rakyat bunian biasa. Mereka mengatakan tidak nampak bangsa kita (manusia) di alam beliau.

Saya Tak pasti sama ada beliau tipu atau tidak. Cuma mereka bagi tahu 13 hari masa kita (alam manusia) tapi tempat beliau (bunian)baru berapa jam. Hati saya kuat mengatakan Asyraf skg lemah dan buntu utk mencari jalan keluar. Kemana beliau? Allah sahaja maha mengatahui apa yang berlaku. Teruskan sedekahkan Surah Al-Fatihah pada roh dan jasad beliau.

 

DILABEL PENUNGGANG AGAMA

Rata rata ramai yang kecewa bila ada netizen yang melabel kan ustaz ini sebagai penunggang agama. Terang terang mereka tidak mengenali siapa ustaz Norazri Medzlan ini.

Ramai yang memberi kata kata semangat kepada Ustaz ini supaya tidak berputus asa dan pekakkan telinga dari komen komen yang tidak membawa apa apa manafaat.

Allah SWT sahaja yang tahu niat sebenar kita. Kita berdoa agar pencarian acab dapat berakhir dengan penemuan acab.

 

Kisah ustaz ini ditularkan di media sosial sehinggakan beliau terpaksa memadamkan posting posting tersebut kerana takut netizen salah sangka.

Yang paling menyedihkan apabila ada yang melabel beliau sebagai penunggang agama dan ini diluahkan oleh ustaz sendiri di dalam laman rasmi Facebook beliau.

“Cari orang hilang pun di kata penunggang agama. Masyarakat – masyarakat. “Kalau Tak Boleh Jadi Garam, Jangan Jadi Lalat” Tak tahu maksudnya tanya pak cik goggle.”

Sumber Artikel Dari : AwatttSyeikhh. TQ

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf