15 Foto Ragam Jiran Yang Pelik Dan Lucu Yang Di Kongsi Oleh Jiran Mereka Juga.

Hiburan Santai Semasa

Jiran, adalah orang yang tinggal paling hampir dengan kita. Mereka boleh menjadi jiran yang menyeronokkan atau menjengkelkan. Berikut ialah 15 gambar tabiat jiran-jiran yang luar biasa dan melucukan.

1 “Jiran saya menjadikan balkoninya seperti kapal l4nun”

Kredit: Imgur

2 Mungkin ini adalah jiran yang paling pelik pernah dijumpai.

Kredit: Reddit

3 Agaknya jiran ini tidak sabar untuk menyambut Krismas.

Kredit: Reddit

4 “Saya melihat jiran saya sedang bermesyuarat dengan tembikai-tembikainya pada pukul 3 pagi.”

Kredit: Reddit

5 Kebiasaannya orang akan membawa haiwan peliharaan mereka seperti kucing dan anjing keluar bersiar-siar dan pasangan warga emas ini pun mahu melakukan hal yang sama tetapi itu burung.

Kredit: Imgur

6 “Jiran saya memberitahu dia telah membekukan seketul salji untuk baling kepada saya pada pertengahan Julai nanti. Tetapi lihatlah apa yang saya ada. Pasti permainan pada musim panas nanti menyeronokkan.”

Kredit: Reddit

7 “Tujuan saya melekatkan pita pelekat pada penutup tong sampah ini ialah untuk menutup bahagian yang telah pecah. Tetapi jiran saya yang berumur 92 tahun menyangka saya hendak melabel nombor rumah kami.”

Kredit: Reddit

8 “Balkoni atas adalah balkoni rumah saya yang didiami oleh dua orang lelaki manakala balkoni di bawah adalah balkoni jiran saya yang diduduki oleh dua orang gadis. Nampak sungguh ketara perbezaannya.”

Kredit: Reddit

9 “Jiran saya memberi peringatan supaya tidak membuang pntung r0k0k di atas rumput di halaman rumahnya. Ini kerana kucing peliharaannya akan menyusup keluar pada waktu malam dan menghsap puntung r0k0k tersebut dan mereka sedang cuba untuk menghentikan tabiat bruk kucingnya itu.”

Kredit: Reddit

10 Seorang jiran sengaja meletakkan anak patung ditepi tingkap rumahnya dengan tujuan untuk menkut-nkutkan orang yang lalu-lalang di situ.

Kredit: Reddit

11 “Jiran kami suka menyalakan lampu suluhnya yang besar dan cahaya daripada lampu itu akan menerangi rumah kami pada waktu malam. Ayah benar-benar tidak menyukainya lalu meletakkan sebuah cermin di salah satu tingkap. Oleh itu, cahaya akan terpantul semula ke rumah jiran tersebut dan rumah kami akan kekal gelap seperti sebelum ini.”

Kredit: Reddit

12 “Saya telah memelihara kucing liar yang berkeliaran sebelum ini dan menjaganya dengan baik di rumah. Tetapi kucing jiran saya telah membuntingkannya dan kami menerima hadiah ini di depan pintu rumah.”

Kredit: Imgur

13 Jiran ini terlalu meminati cerita godzilla sehingga meletakkan patung besar itu di halaman rumahnya.

Kredit: Reddit

14 “Jiran saya membawa kami sepinggan kuih semasa perayaan Krismas. Selepas makan semua kuih, kami dapati INI di bahagian bawah pinggan tersebut. (bukan untuk diletakkan makanan, barang ini boleh mercuni makanan. Untuk tujuan hiasan sahaja) “

Kredit: Reddit

15 “Lihat Bob, saya telah mengecat pagar rumah saya.”

Kredit: Reddit

Sumber: Era Baru