“2 Tahun Berkawan Tapi Tak Ke Mana, 2 Bulan Berkurung Untuk Move on” – Farah Hezel Tak Jadi Tunang.

Hiburan

Fara Hezel sudah bersedia mendirikan rumah tangga. Foto Instagram @official_farahezel

PENYANYI Fara Hezel mengakui bukan mudah memulakan kehidupan baharu selepas hubungan percintaan dan hasrat untuk mengikat tali pertunangan awal tahun lalu tidak kesampaian.

Menurut Fara atau nama sebenar Nurfaraazira Yusri, 23, dia mengambil masa hampir dua bulan untuk melupakan bekas kekasih yang dikenali sejak dua tahun lalu.

“Kalau ikutkan memang awal Januari lalu kami bertunang… tapi tak jadi! Ada sebab kami putuskan hubungan.

“Hampir dua bulan saya ambil masa untuk move on dan kembali okay sebab dua tahun kami berkawan tapi akhirnya tak ke mana.

Fara Hezel bersama keluarganya ketika sambutan ulang tahun kelahiran Aiman Tino yang ke-21, baru-baru ini.

“Sepanjang melalui waktu kesedihan itu saya hanya tonton televisyen, berkurung dalam bilik dan luangkan masa dengan keluarga,” katanya kepada mStar.

Sementara itu, Fara berkata dia enggan lagi menjalinkan hubungan cinta dengan mana-mana lelaki dan memilih untuk terus mendirikan rumah tangga.

“Selepas ini kalau ada mana-mana lelaki yang serius nak mengenali saya, terus masuk meminang dan kahwin.

Fara Hezel mungkin menyambung pengajian bagi peringkat ijazah sarjana muda tidak lama lagi.

“Saya tak nak fikir lagi fasal bercinta-cinta ini, sebab rasanya umur 24 atau 25 tahun ini adalah waktu usia yang sesuai untuk seorang perempuan berkahwin,” ujarnya.

Dalam pada itu, kakak kepada penyanyi Aiman Tino ini berkata dia tidak bimbang jika perkahwinan akan membuatkan karier seninya malap.

“Saya sedar tentang perkara itu tapi bagi saya kedua-duanya penting dan perlu diseimbangkan.

“Soal karier berbalik kepada soal rezeki dan perkahwinan itu juga satu rahmat untuk semua. Jadi saya percaya dengan apa yang telah diaturkan Allah dan setiap yang berlaku ada hikmahnya,” katanya

Sumber: mStar via soyalemon