30 Foto Ini Cukup Membuatkan Anda Sebak & Tersenyum Kerana Kebaikan Masih Wujud Dalam Dunia Ini.

Tidak semuanya di dunia ini adalah sangat dahsyat. Kadang-kadang kita membiarkan diri kita melupakan betapa indahnya dunia ini.

Ini bukan bermakna bahawa isu-isu yang kita hadapi setiap hari adalah tidak penting. Kadang-kadang apa yang kita hanya perlukan adalah sedikit rehat. Satu peringatan tentang apa yang boleh menjadikan dunia lebih baik. Apa yang kita boleh lakukan.

Gambar-gambar dalam senarai ini pasti akan meletakkan senyuman di muka anda, mungkin membuat anda menangis sedikit. Tetapi ia adalah air mata yang gembira. Kami yakin.

Paling penting, kami berharap bahawa mereka ini akan memberi inspirasi kepada anda untuk melihat lebih baik akan dunia ini, dan melakukan yang terbaik.

Enjoy!

1. Ini adalah Anthony Borges, 15 tahun. Dia menggunakan badannya untuk memegang pintu kelas semasa kejadian tembak di Florida, melindungi 20 pelajar lain di dalam kelas itu sementara pen3mbak itu menembak menembusi pintu. Borges terkena 5 d4s t4mbakan. Semoga dia pulih dengan cepat.

2. Setiap hari lelaki ini memandu selama berjam-jam ke kawasan kemarau bagi membekalkan air kepada haiwan yang kehausan di Kenya.

3. Ahli bomba di Arizona memadamkan kebakaran di Mexico.

4. Brian, seorang pesara dari Dublin menghabiskan waktu petangnya menyediakan 50 bekas makanan kepada orang gelandangan. Dia membuat kerja amal ini hampir setiap malam dan hidup dan membayar semua ini dengan wang pencennya.

5. Seorang yang tidak dikenali membantu membetulkan tali leher lelaki itu.

6. Pelawak Josh Johnson.

7. Apabila anda mencecah umur 100 tahun di Barbados, anda akan di abadikan dalam setem sebagai tanda penghargaan. Hebatkan.

8. Sebuah sekolah menengah memulakan program “Sarapan Dengan Ayah” tetapi banyak ayah tidak dapat menghadirinya dan beberapa pelajar tidak mempunyai teman bersarapan untuk program itu. Sekolah itu meminta bantuan dalam Facebook untuk menjadi 50 “ayah sukarela”. 600 ayah dari pelbagai latar belakang datang memberi sokongan.

9. Setiap pagi seorang ayah meletakkan makanan burung di halaman rumah supaya apabila isterinya bangun, dia akan melihat pemandangan indah ini.

10. Jururawat ini bersedia untuk membongkok untuk memeluk bekas pes4kitnya yang sebelum ini lumpuh separuh badan.

11. Bapa pengantin perempuan ini telah men!nggal 10 tahun yang lalu dan mendermakan hatinya. Lelaki yang menerima hati bapa pengantin itu menjadi saksi kepada perkahwinan hari itu.

12. Perempuan tua ini datang ke supermarket ini untuk membaca buku pada setiap hari. Manager kedai itu menyediakan kerusi untuknya.

13. Abam superhero sedang berehat sebentar.

14. “Engkau adalah hadiah bagi hidupku” – Anak kecil berusia 4 tahun ini menangis kegembiraan selepas mendengar ikrar perjanjian perkahwinan daripada ibu tiri barunya.

15. Disaat dia mendapat khabar tentang diterima sebagai anak angkat.

16. Lelaki ini memegang telefon dengan kedua belah tangannya dengan muka yang girang. Apabila ditanya sebabnya, dia berkata dia sedang bercakap dengan isterinya yang jauh di rumah. Apabila ditanya adakah ianya ‘video call’, dia menjawab ‘tidak.’ Sambil mengatakan “namanya pada skrin sudah cukup menggembirakan saya”.

17. Orang ramai memegang seorang lelaki yang cuba untuk membnuh diri.

18. Lelaki ini sedang mencari klinik haiwan yang berdekatan kerana dia baru menjumpai seekor burung yang c3dera.

19. Sedang berlatih muzik apabila jirannya menyelitkan nota ini di bawah pintu. Ingatkan dapat aduan bising, rupa-rupanya mendapat permintaan lagu.

20. Penagih dadah memulangkan wang yang dicur!nya 5 tahun yang lalu.

21. Janitor ini merupakan peminat tegar kumpulan Red Hot Chili Peppers. Disebabkan harga konsert yang terlalu tinggi, beliau merasa kec3wa kerana tidak mampu untuk menghadirinya. Para pelajar mengumpul wang bagi membeli tiket dan memberikan kepadanya.

22. Ballerina Aesha Ash mengunjungi sekitar kota di Rochester dengan pakaian ‘tutu’ bagi mengubah stereotaip bagi wanita berkulit hitam dan menginspirasikan kanak-kanak.

23. Seorang lelaki tua mengalami serangan jantung ketika sedang menyedok ais pada halaman rumahnya. Paramedik menghantarnya ke hospital dan balik semula ke rumah ini untuk menghabiskan kerja lelaki tua itu.

24. Seorang bomba yang telah bersara dijemput hadir ke majlis graduasi seorang budak perempuan yang diselamatkannya 17 tahun yang lalu.

25. Patut setiap restoran pun begini kan. Memberi makan kepada orang yang betul-betul memerlukan. Respek kepada pemilik kedai makan yang begini.

26. Hadiah harijadi yang paling bernilai daripada seorang atuk.

27. Pemusik Mariachi membenarkan anak kecil ini yang kurang pendengaran untuk meletakkan kepalanya di gitar supaya anak ini dapat mendengarnya.

28. Pelarian dari Syria ini memberi makanan kepada gelandangan di Jerman sebagai tanda ‘membalas balik’.

29. Berkedudukan pada tempat pertama, pelari ini hanya tinggal 50m sebelum jatuh kepenatan sambil dibantu oleh pesaingnya.

30. Lelaki ini membesar dengan keadaan yang sangat miskin. Sewaktu kecil, dia sangat menginginkan kotak makanan Charizard. Dia rasakan jikalau dia mempunyai kotak makanan itu, dia akan merasa normal seperti kanak-kanak yang lainnya. Teman wanitanya menjumpai kotak makanan itu di Ebay 18 tahun kemudian.

31. Penjaga gol Partizan Belgrade menenangkan teman seperjuangannya yang menjadi m4ngsa laungan perkauman sepanjang 90 minit perlawanan.

32. Lelaki ini kelihatan amat gembira mendapat anak kucing yang baru.

33. Ingatkan lelaki ini sedang menyembunyikan sesuatu benda yang berbahaya. Ada taman rupanya dalam hati lelaki ini.

 

35. Apabila lelaki ini membawa gadis itu ke majlis tari menari…

36. Lelaki ini membenarkan seorang lelaki yang tidak dikenalinya untuk memegang tangannya di dalam bas yang penuh di Hamilton, Kanada.

37. Ini yang terjadi di Kanada juga.

Anda tersentuh dengan gambar-gambar ini? Jangan lupa untuk Like & Share kepada kawan-kawan anda.

Sumber: gontuni.com

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf