(Video) “Dia kena r4suk lagi ke?”- Abg Dvkung Batu Nisan Kembali Lagi.. Ni Kalau Jumpa Malam2 Boleh Pengs4n..

Sebelum ini, viraI sebuah video di media sosial memaparkan keIibat seorang lelaki yang dikatakan sedang berjalan mendvkung bayi di jalan Genting. Video tersebut bagaimanapun, meraih pelbagai resp0n daripada wargamanya yang ingin mengetahui apa yang sedang berlaku sebenarnya.

Mengulas lebih lanjut, ketika kejadian orang ramai bertindak men4han lelaki tersebut yang dilihat mendvkung batu nisan berwarna putih. Namun, dia sama sekali tidak mengendahkan arahan orang ramai supaya berhenti sebelum lelaki ini jatvh di bahu jalan.

Pagi bvta nampak lelaki jalan kaki

Perk0ngsian yang dibuat oleh beberapa pengguna TikTok apabila memuat naik r4kaman seorang lelaki dikatakan mengalami g4ngguan makhIuk haIus sehingga berjalan seorang diri dengan membawa sebiji batu n1san pada waktu pagi.

Video tersebut tuIar selepas akaun bernama @syed.muhammad.arif dan @wansun11 memuat naik video itu dengan mempunyai beberapa bahagian.

Mer0nta-r0nta ketika dibacakan ayat kurs1

Suasana turut menjadi sedikit pan1k apabila lelaki yang membawa batu n1san itu jatvh selepas ayat kurs1 dibacakan dan mer0nta-r0nta ketika dipeg4ng.

B1ngung ketika sed4r

Lelaki berkenaan juga seakan b1ngung selepas sedar dari dir4suk dan hanya menjawab ‘tidak tahu’ sahaja apabila ditanya beberapa soalan daripada orang ramai yang berada di tempat kejadian.

Sehvbungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata w4rganet telah men1nggalkan k0men dengan meng3kui berasa ser4m dengan situasi berkenaan.

Dalam saIah satu kapyen di video yang tular, pengguna TikTok itu sempat menasihati orang ramai supaya berhati-hati jika belajar siIat atau mengambil ilmu hitam kerana boleh jadi ia mem4kan diri.

Walaupun tidak mervjuk kepada individu yang dir4suk itu, namun dia tetap berharap agar segala urusannya dipermudahkan lebih-lebih lagi melibatkan g4ngguan dari makhIuk haIus.

Oh ni yang video belajar iImu siIat + iImu h1tam tu..

Asal aku dengar suara orang panggil ibu..

Terbaru! Dia kena r4suk lagi ke?

Terbaru, menerusi video dik0ngsi seorang pengguna TikTok tampil menceritakan dia terser3mpak dengan lelaki membawa batu nisan yang dipercayai pernah tular sebelum ini. Video pendek dik0ngsi memaparkan lelaki ‘m1steri’ yang berada di atas kereta terbakar sambil membawa batu n1san.

Abang batu nisan kembali. Ini kalau malam-malam jumpa boleh pengs4n aku. Dia boleh bvai-bvai lagi batu n1san atas bekas kereta terb4kar hari itu.

Mengulas lebih lanjut, pemilik video tersebut akui ser4m melihat ‘geIagat’ lelaki tersebut yang berseorangan ketika itu. Namun, sehingga kini tiada sebarang info lanjut dan kesah1han adakah dia individu yang sama seperti sebelum ini ataupun tidak.

Ser4mnya, dia kena r4suk ke? Jalan naik Genting selepas check point pertama.

Video penuh:

Respon netizen

 

 

Sumber: Yani, Ohbulan, TikTok @wan11@syed.muhammad.arif, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.