Adik Aqil Mohon D0a, Selamat Jalani Pembed4han Ketvmbuhan Di Bahagian Mulut

Keluarga Semasa Viral

Kisah adik Aqil Aqmar, anak kecil berusia 3 tahun yang mender1ta ketvmbuhan di bahagian mvlut sejak berusia 6 bulan pernah menyentvh hati rakyat Malaysia pada Februari lalu.

Menerusi perkembangan terbaharu, adik Aqil dilaporkan telah sel4mat menjalani pembed4han gusi pada Sabtu lalu dan kini berada di bawah pemantauan r4pi pihak doktor di wad Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Walau bagaimanapun, Pertubuhan Kebajikan Sejuta Kaseh (Perkaseh Malaysia) dalam satu kenyataan di Facebook berkata, masih berlaku pend4rahan kecil akibat luka pembed4han dan besar kemungkinan adik Aqil terpaksa berada di wad sehingga keadaan kesihatannya kembali normal.

Oleh itu, pihak Perkaseh Malaysia terpanggil sekali lagi bagi membantu meringankan beban adik Aqil sekeluarga untuk menampung k0s r4watan anak syurga ini selepas pembed4han.

”Tabung anak syurga terdahulu sebanyak RM 4,252.00 telah kami ser4hkan kepada ibunya dan telah dikreditkan ke akaun ibunya bagi membantu meringankan sedikit beban keluarga mereka.”

Kerana seceb1s rasa s1mpati dan ehsan, kami sekali lagi terpanggil membantu anak syurga ini, kami sekali lagi memohon kepada sesiapa yang berh4jat dan sudi untuk membantu anak syurga ini dengan menyalurkan inf4q, sedek4h dan zakat kalian ke:

No akaun: 5686 0302 9118 (Maybank Berhad)

Pertubuhan Kebajikan Sejuta Kaseh Malaysia

Nota : Anak Syurga Kes 204

HOTLINE WhatsApp: 016 801 6986

Email: perkasehmalaysia@gmail.com

Semoga dengan sumbangan ini nanti akan dapatlah sekiranya membantu keluarga adik aqil ini dalam menjaga dan mer4watnya selepas pembed4han nanti. Insya Allah.

Kerana sikap saling tolong-menolong itu adalah amalan sunnah Rasulullah SAW, dan sangat disukai Allah SWT.

Terima kasih diucapkan kepada pada penyumbang dan pencinta sedekah sekalian, yang banyak memberi s0kongan dan d0a kepada kami. Kami sentiasa mend0akan kebaikan dunia & akhirat buat kalian semua.

D0akan kami terus diberi kekuatan dan kesihatan yang baik, untuk menyambung perjvangan Rasulullah swt. Iaitu menyantuni asn4f dan faq1r miskin serta golongan yang memerlukan. Allahumma Amenn.

 

Sumber: FB Perkaseh Malaysia, Siakap Keli

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.