Guru s4man RM1 juta, bapa pelajar mahu baIas semula RM5 juta

Tempatan Viral

Bapa kepada pelajar Tingkatan Lima, Ain Husniza yang mended4hkan gvrauan r0gol dibuat oleh gurunya mer4ncang untuk meny4man baIas pengajar tersebut sebanyak RM5 juta.

Menurut laporan BH Online, perancangan itu dinyatakan oleh peguam mereka Datuk Sangkara Nair berdasarkan t1ndakan s1vil mengikut Und4ng-Und4ng S1vil 1956 (Akta 67) selepas Ain mengaIami tek4nan em0si.

“Hari ini, Ain dan bapanya akan memberi keterangan kepada pegawai penyi4sat dan setakat ini kita masih belum tahu apa yang bakal ditanya termasuk s3ksyen sias4tan itu dijalankan.

“Namun selepas itu kita akan mengambil apa sahaja t1ndakan yang perlu untuk menyeIamatkan Ain,” katanya.

Remaja itu dan bapanya, Saiful Nizam Abdul Wahab hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sungai Buloh petang tadi bagi memberi keterangan berhvbung n0tis tvntutan s4man oleh guru Pendidikan Jasmani terbabit.

Kredit foto: Malay Mail

Ain Husniza terima not1s tvntutan ‘f1tnah’ RM1 juta

Isu jenaka rogol: Petisyen Ain Husniza dilancar terhadap kerajaan - Utusan Digital

TERDAHULU, pelajar Ain Husniza Saiful Nizam yang sebelum ini tuIar kerana mended4hkan gvrauan r0g0l oleh guru sekolahnya di aplikasi media sosial TikTok meng4kui telah menerima n0tis tvntutan berjumlah RM1 juta.

Kata Ain Husniza menerusi perk0ngsian di laman Instagramnya, dia ditvntut untuk membayar jumlah berkenaan dalam tempoh tujuh hari sebagai g4nti rugi kenyataan yang telah dibuat olehnya terhadap guru terbabit.

“Hari ini, secara tiba-tiba semasa kelas atas talian berlangsvng, saya menerima tvntutan (RM1 juta) berkenaan kenyataan saya yang did4kwa sebagai ‘f1tnah,’ kata remaja perempuan berusia 17 tahun itu.

Ain bagaimanapun tidak menyatakan secara spes1fik kenyataan yang berkaitan dengan tvntutan yang difaiIkan oleh guru itu.

Bapanya, Saiful Nizam Ab Wahab berkata tvntutan itu difaiIkan ke atas kenyataan yang dibuat oleh Ain menerusi web1nar, kenyataan akhbar dan media.

“Guru itu letak nama Ain, nama saya (bapa) dan isteri saya yang menyatakan buat f1tnah ke atas dirinya menerusi web1nar, kenyataan akhbar dan media.

“Dia menvntut untuk menar1k balik, membuat perm0honan maaf dan b4yaran ganti rvgi sebanyak RM1 juta,” katanya memetik laporan Sinar Harian.

Ain dalam masa yang sama meminta orang ramai untuk mend0akan segala urusan berkenaan hal ini dipermvdahkan dan berterima kasih atas segala s0kongan yang diberikan kepadanya dan keluarga.

Terdahulu, Ain memuat naik satu video di platform TikTok sehingga mendapat perhatian ramai pihak mend4kwa guru yang mengajar kelasnya di sebuah sekolah di Selangor membuat jenaka rg0I berbunyi:

“Jadi nanti kalau korang (pelajar) nak rg.0I, jangan rg.0I bawah 18 tahun. Rg.0l orang yang atas 18 tahun,” d4kwa Ain.

 

Sumber: BH Online (Safeek Affendy Razali), OMM (Dayah Muse), Awani

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Teruskan berhibur dengan kisah-kisah menarik menarik dibawah ini yang dikongsikan.