Akhirnya, Aizameen pergi jua…

Keluarga Semasa Tempatan

Kuala Lumpur : Bapa dua anak, Aizameen Haqim Abd Razak yang menghidap asma kr0nik dan mas4lah p4ru-p4ru mninggal dunia kira-kira jam 1.47 tengahari tadi.

Aizameen, 27, menghembvskan nafas terakhir di Unit R4watan Rapi (ICU), Hospital Melaka.

Perkara itu dimaklumkan sepupu isterinya, Emmy Farhany Ahmad, 41, menerusi kiriman Whatsapp kepada Harian Metro. Beliau juga ada memuat naik berita sedih ini dilaman facebook beliau.

“Salam semua, nak maklumkan Aizameen Haqim telah pergi menghadap Ilahi.

“Sama-sama kita doakan kesejahteraan arwah. Al-Fatihah,” katanya.

Salam semua.. nak maklumkan Aizameen Haqim telah pergi menghadap ilahi… sama2 kita doakan kesejahteraan arwah… alfatihah…

Kuat tau dik Fatin Elika Elisya. Along tau ko kuat

Posted by Emmy Farhany Ahmad on Thursday, November 12, 2020

Setakat ini, jenaz4h Aizameen dilap0rkan masih berada di hospital untuk diuruskan sebelum dikebvmikan di Kampung Paya Dalam, Melaka.

Kelmarin, portal Harian Metro melaporkan kisah Aizameen dan isterinya, Fatin Atikah Munzahit, 26, yang terp4ksa berp1sah dengan satu sama lain selepas dimasukkan ke ICU.

Aizameen dimasukkan ke ICU pada 30 Oktober lalu selepas mengalami 4sma kr0nik manakala isterinya, Fatin dimasukkan ke ICU Isnin lalu ak1bat jangk1tan kum4n dalam dar4h.

Manakala anak bongsu mereka, Fitiya Ariana yang berusia dua bulan turut dimasukkan ke wad ak1bat cir1t b1rit dan naj1s berdar4h sementara abangnya Firash Aedrian, 2, mengalami ekz3ma kini dijaga oleh ibu saudara kanak-kanak itu, Nur Shuhaila Mazlan, 28.

Fatin bagaimanapun sudah dip1ndahkan ke wad biasa kelmarin sebelum keluar hospital bersama b4yinya, Fitiya petang semalam.

Suami K0ma, Isteri Pula Baru Habis P4ntang Kena Jangk1tan Kuman Kini Di ICU

Terdahulu, tular di media sosial kisah keluarga ini apabila suami k0ma kerana menghadapi masalah berkaitan paru-paru. Tidak cukup dengan itu, isterinya yang baru sahaja habis berpantang dijngkiti kum4n dalam dar4h turut dimasukkan ke unit raw4tan rapi (ICU).

Berkongsi dengan lebih lanjut, sepupu iaitu Emmy Farhany Ahmad berharap orang ramai mendoakan kesembuhan pasangan  ini.

3 beranak di hospital

Dalam gambar Ini sepupu saya Fatin Elika Elisya dan suaminya Aizameen Haqim bersama anaknya. Mereka ada lagi seorang baby girl baru umur 2 bulan dan Fatin baru je habis pantang. Apa yang cuba saya nak sampaikan berat ujian sepupu saya sekeluarga ni. Mulanya suaminya kena semput kr0nik kerana memang ada masalah dengan paru-paru yang sekian lama.

Masa kena ser4ng tu suaminya dikejarkan ke hospital dan dimasukkan icu. Sekarang dalam keadaan k0ma. Dalam tak sedar dah hampir 2 minggu dah sebenarnya. Sepupu saya Fatin berharap yang suaminya boleh diselamatkan.

Malam tadi pula. Sepupu saya Fatin pula dimasukkan ke icu kerana ada j4ngkitan kum4n dalam dar4h. Fatin terlalu lemah. Mulanya susp3k dnggi. Bila dar4h drop Fatin terus rebah sampai biru muka.

Maybe terlalu berat nak menanggung ujian dan tekanan emosi dalam keadaan baru je habis pantang bersama 2 anak. Berat lagi ujian dalam mereka suami isteri di icu, hari ini baby pulak w4rded. Beberapa hari ini baby kena c1rit b1rit sampai berak berdar4h. Tu yang pergi hospital rupanya baby pun tak okay.

Menurut sepupu, si suami sememangnya mempunyai masalah paru-paru sejak sekian lama. Selepas diser4ng semput kronik, suami dikejarkan ke hospital dan koma.

Mungkin kerana terlalu tertekan, si isteri pula jatvh s4kit dan disyaki ada jngkitan kum4n dalam d4rah. Apa yang lebih meruntun hati, bayi yang baru berusia dua bulan turut dimasukkan ke wad kerana masalah kesihatan.

Anak sulung pun tak sihat

Dah la baby dari dalam pantang kena saw4n tangis. Setiap malam n4ngis tanpa henti. Puas berubat tapi tak dapat ubati. Hanya mengurangkan sikit saja. Anak sulung pun tengah tak sihat. Dem4m ecz3ma teruk. Kesian si abang. Saat ini si abang dijaga oleh mak saudaranya.

Jadi saya nak menyeru kepada insan-insan yang mengenali saya please doakan untuk sepupu saya ni sekeluarga. Berikan kesihatan kepada Fatin dan babynya serta anak sulungnya. Doakan ada sinar buat Aizameen sedar dari k0ma dan mereka boleh sekeluarga bersama membesarkan anak-anak.

Moga doa kalian diangkat oleh Allah SWT dan hanya Dia saja juga yang dapat membalasnya. Berat ujian sepupu saya tanggung. Kuat dik Fatin.. Along dan semua family Haji Sahri sayang ko dik. Sebak sangat. Saat ni rasa macam useless sangat sebab tak boleh balik kampung bagi moral support dekat family.

Ujar sepupu lagi, anak sulung mereka turut jatuh s4kit dan buat sementara waktu ini dijaga oleh ibu saudara. Sebak!

Sumber: Emmy Farhany Ahmad , Ohbulan, HMetro

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.