Alhamdulillah.. Jamal Abdillah Bakal Tim4ng Anak Kelima Di Usia 62 Tahun!

Hiburan Keluarga

Khabar gembira telah dik0ngsi Raja Pop tanah air,Datuk Jamal Abdillah apabila penyanyi lagenda ini mengumumkan isterinya, Datin Zai Izzati kini sedang hamil 3 bulan.

Menurut penyanyi kesayangan ramai itu, kandungan isterinya, Datin Zai Izzati kini sudah berusia 12 minggu.

T1mang Cahaya Mata Kelima Di Usia 62 Tahun 

Seperti yang dilaporkan oleh Astro Awani, Jamal Ubaidillah bin Haji Mohd Ali,62 bakal men1mang cahaya mata kelimanya tidak lama lagi.

Bersyukvr atas kurniaan itu, Jamal menyifatkannya sebagai rezeki buat dirinya dan isteri.

“Alhamdulillah (isteri) akan berp4ngkat sarjan, tiga caIit nanti. Nak dapat satu lagi jadi tiga orang (anak). Kandvngan isteri kini sudah memasuki tiga minggu.”

“Kehadiran anak adalah rezeki. Saya sangat bersyvkur kerana Allah terus mengurniakan rezeki anak buat saya dan isteri,” 

Jamal Abdillah

Penyanyi

Mahu Anak Perempuan 

Menurut Jamal, sekiranya diizinkan dia dan isteri mengharapkan agar mendapat seorang lagi anak perempuan selepas keIahiran cahaya sulung mereka dua tahun lalu.

“Saya sudah ada tiga anak lelaki, seorang saja perempuan. Jadi nak lagi cahaya mata perempuan. Apa pun alhamdulillah dengan rezeki yang Allah bagi,” katanya dalam wawancara bersama seorang YouTuber dalam saluran Wafa TV.

Difahamkan, Jamal merancang agar isterinya dapat meIahirkan anak mereka pada 12 Disember kelak sebagai simboIik tarikh yang mudah diingati sama seperti dua anak mereka yang lain, Nur Azura Yamani lahir pada 10.10.2019 dan El Issac Yamani yang diputerakan pada pada 11.11.2020.

“Kalau Allah beri rezeki anak perempuan tentu sekali kami sangat gembira. Saya juga mer4ncang anak kelima Iahir pada 12 Disember 2021,” tambahnya

Singer Jamal Abdillah says raising two babies at 62 is tiring | The Star

Sebagai info, Jamal dan Izzati telah mendirikan rumahtangga pada 1 April 2017 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Nur Azura Yamani, 2, dan El Issac Yamani yang berusia sembilan bulan.

Jamal juga mempunyai dua cahaya mata lelaki hasil perkahwinan terdahulu, Osama Yamani, 19, dan Ahmad Zaki Yamani,14

Nur Azura merupakan anak perempuan tunggal Jamal.

 

Sumber: Astro Awani, Murai.my, Instagram Jamal Abdillah

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.