Aman Ra sudah setahun bercer4i, bekas isteri Iuah rasa lega- “Semuanya selesai… saya sangat excited”

Hiburan Keluarga

LEGA, tenang dan teruja.

Itu tiga perkataan bagi menggambarkan perasaan bekas isteri kepada penyanyi Aman Ra, Natiqah Rahmat selepas proses pencer4ian mereka yang tertangguh selama lebih setahun akhirnya selesai.

Menurut Natiqah, 33, lafaz cer4i secara taklik yang dibuat pada 29 Mac 2020 akhirnya disahkan mahk4mah pada 5 Ogos lalu.

“Semuanya sudah selesai. Saya sangat excited sebab masaIah ini berlarutan telampau lama.

“Kini boleh dikatakan saya rasa lebih baik daripada sebelum ni… terima dengan hati terbuka serta lebih tenang,”katanya ketika dihubungi mStar pada Selasa.

Bercerita tentang pvnca perpisahannya dengan penyanyi rap itu, Natiqah mend4kwa rumah tangganya sudah tidak mampu diselamatkan selepas kehadiran orang ketika.

“Pvnca sebenar cer4i adalah kerana orang ketiga sehingga menjadi meIarat dan mendatangkan masaIah.

natiqahNatiqah kini lebih fokus kepada kehidupannya dan terus p0sitif.

“Kami try hard untuk cari jalan penyelesaian, tapi akhirnya nampak tak sehaluan.

“Masing-masing dah jadi orang berbeza, jadi jalan terbaik adalah bercer4i,”katanya.

Walau bagaimanapun ibu kepada dua cahaya mata ini berkata fokusnya kini adalah untuk memastikan anak-anak membesar dengan baik.

Pvnca sebenar cer4i adalah kerana orang ketiga sehingga menjadi meIarat

NATIQAH RAHMAT

BEKAS ISTERI AMAN RA

Ujarnya, dia dan Aman Ra atau nama sebenarnya Aman Jamaluddin, 34, akan mengenepikan eg0 masing-masing supaya pencer4ian mereka tidak memberi kesan kepada anak-anak.

“Walaupun dah berp1sah kami tak mahu anak terkesan. Kita sedaya upaya cuba letak tepi eg0 dan em0si untuk sama-sama f0kus kepada pembesaran anak.

“Anak di bawah jagaan saya, dia ada datang juga tengok anak. Saya tak ada masaIah kalau dia nak jumpa anak-anak sebab kedua-duanya sedang membesar,” katanya.

Tambah Natiqah dia juga sudah ‘move on’ daripada masaIah yang berlaku dengan bekas suami demi membina kehidupan baharu yang lebih baik.

natianakHak jagaan anak dibawah Natiqah.

“Alhamdulillah hvbungan kami okey, tak macam sebelum ni. Em0si pun dah okey… m0ving forward dan boleh uruskan secara matang.

“Sekarang secara perlahan-lahan nak bina semula kehidupan dan melakukan perkara baharu yang lebih p0sitif.

“Kalau kita beri v1be p0sitive, anak-anak pun akan po=0sitif sebab benda tu memupuk harm0ni,”katanya.

Sementara itu usaha untuk mendapatkan kenyataan Aman Ra tidak berhasil.

Hasil perkahwinan Natiqah dan Aman Ra mereka dikurniakan sepasang cahaya mata iaitu Ratu Raiqa, 3 dan Tuah Khalifa yang kini berusia 2 tahun.

Aman Ra tak mahu dig4nggu, enggan jawab tvduhan berlaku cvrang dengan isteri – “Dia perlukan rvang”

Isteri Aman Ra belum bersedia untuk komen

TERDAHULU, kec0h ditvduh menjaIinkan hvbungan suIit dengan seorang wanita, penyanyi rap Aman Ra meminta diberikan sedikit ruang sebelum membuat sebarang penjelasan.

“Buat masa sekarang Aman Ra tidak boleh bagi apa-apa k0men… dia perlukan rvang dulu.

“Dia tak nak dig4nggu kerana sekarang dia sedang memberikan fokus pada penghasilan album terbaharu yang bakal keluar pada tahun ini.

“Apabila keadaan dah okey sikit, dia akan beri kenyataan. Kita akan umumkan nanti bila akan diadakan virtual pc (sidang media maya) dengan dia,” kata Joe ketika dihubungi mStar.

Isteri Aman Ra memuat naik status di Instastory.

Menerusi beberapa p0sting di Instastory, wanita terbabit mend4kwa rumah tangga mereka mula ber4ntakan selepas mengetahui kecvrangan suaminya.

Wanita itu juga mend4kwa suaminya sudah empat kali meIafazkan cer4i terhadapnya sebelum ini selain terg4mak meninggalkan keluarga yang sedang sak1t demi menjaga teman wanitanya.

 

Sumber: mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.