Ambik Kesempatan! Peniaga China Ini Jual Balik ‘Mask’ Yang Sudah Dipakai Demi Keuntungan Berganda.

 

Penularan wabak C0r0navirus kini semakin menjadi-jadi. Orang ramai kini dinasihatkan untuk mula mengambil langkah berjaga-jaga dan sentiasa memantau perubahan kesihatan yang berlaku pada diri.

Sudah pastinya, penutup mulut ataupun maskantara perkara yang menjadi keutamaan semua ketika ini. Penutup mulut sangat penting kerana dapat mengawal dan mengurangkan virus daripada mer3bak secara terus daripada diri seseorang.

Jual balik mask yang dah dipakai!

Satu video yang merakamkan kegi4tan kotor peniaga di China, yang meraih keuntungan daripada masalah kritik4l yang melanda negara itu. Video tersebut memaparkan sekumpulan peniaga dikatakan mengutip kembali mask yang telah diguna pakai

VIDEO

Mask yang dikutip dan dikumpul itu dikatakan akan dijual semula kepada orang ramai. Perlakukan jiik ini sudah pastinya akan mendatangkan b4haya kepada pemakai yang membeli mask terbuang itu.

“Mask tidak boleh dikitar semula!!”

Video tersebut telah dirakamkan dan disebarkan oleh gadis yang berada di tempat kejadian. Jelas sekali perbuatan perniaga tersebut adalah s4lah, dia mencuba untuk menghalang peniaga itu daripada terus melakukan kerja kotor tersebut.

Terus sorok bawak masuk dalam!

Setelah gadis tersebut mengugut melaporkan kegiatan tersebut kepada pihak berkuasa, peniaga itu dilihat mengambil sekotak penutup mulut dan menyorokkannya di dalam sebuah kedai.

Peniaga berada bawah t4hanan polis!

Diharapkan agar tiada lagi manusia atau peniaga yang akan melakukan perkara kotor ini demi keuntungan, tanpa memikirkan kesan dan akibat yang akan ditanggung oleh orang lain.

 

Sumber: Twitter.