“Alhamdulillah b4yi diletakkan atas peIampvng”- Netizen pvji pengasuh amanah jaga b4yi yang terper4ngkap bnjir..

Seperti yang kita tahu, banyak jalan di Kuala Lumpur dan Selangor ditutup akibat ditenggel4mi air akibat hujan yang berpanjangan.

Bukan sahaja meIambatkan proses penghantaran bantuan kepada mereka yang terjej4s, malah orang awam juga berdepan kesvkaran untuk berpindah atau bergerak ke lokasi lain.

Ramai yang terk4ndas di tempat kerja serta sebahagian pula berada di rumah. Masing-masing mula terp1sah dengan ahli keluarga meskipun l0kasi tidak berapa jauh.

“Alhamdulillah b4yi diletakkan atas peIampvng..”

Dalam pada itu, seorang lelaki mengalami det1k mer1saukan apabila dia meninggalkan b4yinya di rumah pengasuh atas tvntutan kerja. Gara-gara banj1r, lelaki itu begitu r1sau keadaan anaknya itu.

Pengasuh tersebut sanggup menghantar si kecil berkenaan dengan mered4h air setinggi paha. Bayi berkenaan telah pun diletakkan di atas sebuah tilam angin dan dibawa perlahan-lahan sebelum diambil oleh ayahnya di tengah hujan.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata net1zen terharu dengan usaha pengasuh berkenaan untuk menyeIamatkan anak asuhannya. Dalam pada itu, ramai memvji tindakannya yang cukup amanah dalam pekerjaan.

“Alhamdulillah pengasuh yang baik..”

“Terharu rasa nk n4ngis dgr pengasuh mcm ni.. bgus dicontohi peg4ng am4nah..”

“Menyed1hkan hati. Agar semua kawan kawan disana seIamat..”

“Ya Allah.. perasaan ibu time tu mcm mana laa..”

“SaIute semua yg susah p4yah jaga bayi ni..”

Namun  begitu, di beberapa kawasan banj1r lain, ada juga mangsa yang terperangkap tidak dapat diseIamatkan selepas dua hari akibat pertolongan tidak dapat masuk ke kawasan itu.

Antara m4ngsa yang terk4ndas juga adalah b4yi yang tidak makan dan kesejvkan selama dua hari begitu meny4yat hati.

 

Sumber: www.malaysiatime.me, Tiktok Cikkninaa

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf