Bagaikan Mahligai , Sekitar Gambar Rumah Mewah Shah Rukh Khan Dan Keluarga Berkonsepkan Klasik Europe.

Siapa tak kenal nama Shah Rukh Khan pelakon yang popular menerusi filem Kuch Kuch Ho Hai ini. Shah Rukh Khan merupakan seorang yang sangat menyayangi isterinya Gauri Khan serta 3 orang anaknya Ab Ram, Aryan Khan dan Suhana semestinya membina sebuah mahligai indah buat mereka.

Image result for gambar rumah shah rukh family

Menurut sumber, rumah keluarga mereka dikatakan terletak di Persisir pantai Laut Arab di daerah Mannat, India. Dan rekaan rumah juga adalah hasil idea dari Shah Rukh Khan dan hasil sentuhan dari Gauri Khan. Rumah itu lengkap dengan perabot mewah dan seni reka dalaman yang unik.

Namun siapa sangka jika nominal rumah mewah SRK itu mampu melebihi harga rumah aktor-aktor papan atas Hollywood lainnya.

SRK sendiri membeli rumah ini pada tahun 1995 . Kini, rumah mewah bergaya Italia itu bisa dihargai dengan angka mencapai RM1.2 Billion.

Harga rumah mewah SRK itu sendiri berada di atas tempat tinggal aktor papan atas Bollywood lain seperti Aamir Khan, Saif Ali Khan, Salman Khan dan Ranbir Kapoor. Bahkan, tempat tinggal keluarga SRK itu mampu mengalahkan rumah keluarga Amitabh Bachchan yang harganya ditaksir mencapai RM5.7 Juta

Rumah Shah Rukh Khan diberi nama Mannat, yang dalam bahasa Urdu berarti Harapan. Ini bukan sekadar rumah, melainkan juga tempat atraksi turis. Setiap hari pasti ada ratusan orang berkumpul di depan rumah sang mega bintang hanya untuk melihat sosok Shah Rukh Khan dari dekat.

Rumah Mewah Shah Rukh Khan from bollywoodshaadis.com

Lihat sahaja gambar-gambar berikut ini.

luasnya Mannat setidaknya 225 orang muat berada di dalam

Ada dua ruang tamu raksasa dalam rumah Shah Rukh Khan yang semuanya terhubung dengan elevator. Ruang tamunya penuh dengan barang-barang antik, lampu hiasan gantung dan lukisan mahal yang langka.

Rumah Mewah Shah Rukh Khan from bollywoodshaadis.com

Ruang MakanBilik tidur SRK

Di dalam Mannat juga terdapat banyak fasilitas mewah yang semua orang idamkan. Termasuk di antaranya kolam renang, ring tinju, ruangan tenis meja, ruang kantor, taman dan dapur dengan peralatan terlengkap

Ruang Keluarga

Ruang Pejabat SRK

Sumber: THR Gegar

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf