Bapa Zulfarhan Sujud Syukur, Menangis Jadi Tumpuan Media Di Luar Mahkamah

Bapa Allahyarham Zulfarhan, Zulkarnain Idros melakukan sujud syukur di luar kamar mahkamah selepas hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mengarahkan 18 penuntut UPNM membela diri.

Mahk4mh Tinggi di sini sebentar tadi memerintahkan 18 pelajar Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) yang didakwa membvnvh, bersubahat membvnvh dan menceder4kan  Pegawai Kadet Laut UPNM, Zulfarhan Osman Zulkarnain dua tahun lalu membela diri.

Hakim Datuk Azman Abdullah memutuskan demikian selepas pihak pendakwaan berjaya membuktikan k3s prima facie diakhir kes pendakwaan.

Image result for 18 penuntut UPNM diarah bela diri

Mahkamh kemudian menetapkan 2 dan 3 Oktober, 4 hingga 7 November yang kemudian bersambung 18 hingga 20 November serta 3 dan 4 Disember untuk bicara bela diri bagi 18 tertudvh.

Dalam pada itu Azman turut menjelaskan kesemua tertudvh mempunyai pilihan untuk bela diri iaitu keterangan bersumpah dari kandang saksi, atau keterangan tidak bersumpah dari kandang tertvduh atau memilih berdiam diri.

“Apa pun perlu diingatkan keterangan secara bersumpah adalah tinggi nilainya daripada keterangan tidak bersumpah,” katanya.

Zulfarhan disahkan m3ningg4l dunia di Hospital Serdang, Selangor pada 1 Jun 2017 dipercayai akibat dibvli selepas ditudvh mencvri komputer riba milik rakannya.

Image result for 18 penuntut UPNM kes kematian zulfarhan

 

sumber : kosmo/Astro Awani

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf