Bawa Ibu beli rempah semasa PKPD, wanita dik0mpaun RM4K tervk dibahan ntizen

Tempatan Viral

Per1ntah K4walan Pergerakan Diperketat (PKPD) yang dikuatkuasa kerajaan di beberapa kawasan di Selangor dan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur telahpun bermula sejak 3 Julai lalu.

Pr0sedur Operasi Standard (S0P) yang ditetapkan sama seperti Per1ntah K4walan Pergerakan (PKP) 1.0 awal tahu lalu dimana hanya satu orang sahaja daripada isi rumah dibenarkan mencari keperluan harian.

Patutnya sedia maklum

Pergerakan juga tidak dibenarkan melebihi 10km serta satu kenderaan hanya boleh dinaiki 1 orang sahaja.

Namun begitu, tuIar di media sosial apabila seorang wanita ‘mer4dang’ setelah dik0mpaun sebanyak RM4,000 disebabkan pergi berbelanja di pasaraya.

Semata-mata beli rempah

Menurutnya, dia terpaksa membawa ibunya pergi mencari rempah ratus di sebuah pasaraya. Jadi, dia membawa ibunya sekali di dalam kereta sehingga dik0mpaun sebanyak Rm2,000 setiap seorang.

Tambahnya, dia bukan dik0mpaun di sekatan jalan raya, tetapi di tempat parking pasaraya berkenaan.

Ni kan saIah sendiri

Walau bagaimanapun, rvngutannya itu mendapat resp0n yang berbeza daripada jangkaan. Ramai yang mentertawakannya dan menyaIahkan wanita itu kembali kerana meIanggar S0P yang terang-terang sudah dinyatakan.

Dapat dilihat pengguna Facebook itu ‘tidak menang tangan’ melayan setiap k0men dengan mempertahankan tindakannya membawa ibu untuk memberi rempat di pasaraya berkenaan.

Cukup2 la wayang

Padanlah dengan muka

Boleh je kan order online

Kenapa mesti nak kena bawa ibu?

Sendiri yang kena balik ke sis?

Dah2 la raih s1mpati

Dah jelas kata S0P boleh 1 orang sahaja

 

Pot0ng kuku dulu lepas tu baru cerita rempah dan SOP

Buat rayuan dalam masa 7 hari di KKM terdekat

 

Sumber: Facebook Gayanthri Moorthi, OMM (Nuha Kefli)

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.