“ Bisnes Saya Bina Selama Ini Musnah”- Isu Berlian Palsu, Netizen Anggap DS Vida Acah Jadi Mangsa

USAHAWAN k0smetik Datuk Seri Vida memberitahu perniagaan emas dan batu permata yang diusahakannya terjejas gara-gara kontr0vers1 hadiah barangan kemas palsu yang dibangkitkan oleh penyanyi Aishah.

Menurut Vida atau nama sebenar Hasmiza Othman, kepercayaan orang ramai terhadap produknya semakin menurun dan dia mengalami kerug1an jutaan ringgit.

“Setahun mahkamah netizen menudvh rantai itu palsu sehingga meranapkan empayar perniagaan saya, kepercayaan h1lang dan bisnes yang saya bina selama ini musnah.

“Perniagaan saya terutamanya barangan kemas mengalami kerugian mendadak. Kalau dikira anggaran sebulan saya boleh dapat dalam RM10 juta, tetapi selepas isu saya keh1langan pendapatan hampir 80 peratus.

Dua butir berlian dan tiga cincin berjumlah RM80,000 dipilih Aishah sebagai ganti hadiah sebelum ini.

“Saya percaya itu semua takdir dan ada hikmah di sebaliknya. InsyaAllah kejayaan selepas ini diiringi doa, keikhlasan dan kebangkitan empayar Datuk Seri Vida akan bermula,” katanya.

Vida ditemui semasa sidang media penyerahan barangan kemas yang bakal dimiliki oleh Aishah di One World Hotel, Petaling jaya, Selangor pada Rabu.

Dalam majlis tersebut, jutawan berasal dari Kelantan ini turut menunjukkan lima jenis barang kemas yang dipilih Aishah sebagai ganti rugi kepada berlian p4lsu dimenangi penyanyi pada program Gegar Vaganza musim keempat lalu.

KemeIut rantai berlian didakwa palsu menyebabkan perniagaan Vida terkesan.

Lima jenis barang kemas bernilai RM80,000 itu terdiri daripada dua butir berlian dan tiga bentuk cincin termasuk sebentuk cincin lelaki.

Ditanya mengenai rantai berlian ‘palsu’ yang diberikan kepada Aishah sebagai hadiah pada GV4 lalu, Vida berkata aksesori tersebut akan menjadi sejarah dan kenangan terindah dalam hidupnya.

“Tentang rantai itu, saya akan simpan dan jadikan sejarah. Ia adalah kenangan terindah dalam hidup saya dan saya akan pakai.

“Rantai itu cantik sangat, sebelum ini tak pernah pakai tapi lepas ini saya akan pakai sebab r0h dan jiwa saya ada dalam rantai itu,” ujarnya.

Sementara itu, Vida berharap penyerahan barangan tersebut dapat menamatkan kemelut yang berlangsung selama setahun setengah.

Malah, Vida turut memberitahu dia tiada masalah untuk bertemu dengan Aishah.

“Saya harap penyerahan barang kemas ini akan menamatkan semua kemelut dan isu yang melanda.

“Kalau saya jumpa dia pun lepas ni tak ada masalah, saya boleh tanya macam mana berlian?,” katanya.

 

Majlis Penyerahan Barangan Kemas  yang berlangsung semalam

Drama & Play V1ctim

 

sumber : IG DS Vida

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf