“Bukan Soal Kalah Menang..”- Pengakuan Mengejut Azwan Ali Selepas Dato Seri Vida Fail Permohonan Maaf 48 Jam.

 

Selebriti yang sering memancing kontroversi1, Azwan Ali diberi tempoh 48 jam mulai hari ini untuk membuat permohonan maaf selepas menyebarkan kata-kata kebenc1ian selain mengeluarkan kata-kata ke3sat terhadap usahawan kosmetik, Hasmiza Othman.

Kata Hasmiza atau lebih dikenali sebagai Vida itu, sekiranya Azwan – atau juga dikenali dengan gelaran Diva AA – enggan menuruti tuntutan tersebut, pihaknya bakal memulakan proses undang-undang.

“Bukan sekali tapi berkali-kali dia muat naik perkara sama hingga akhirnya saya fikir kena ambil tindakan.

“Saya dah sampai naik da4rah tinggi. Ni anc4aman me3ntal yang boleh cetus w4abak,” katanya menyindir.

Menambah keke3cewaannya apabila kemati1an dua anak lelakinya, Eddie Zuhdi Mohd Amin, 11, dan Edrie Zikrie, 10, dalam traged1i keb4akaran tujuh tahun lalu juga didakwanya dipersenda Azwan.

“Saya nak cuba lupakan peristiwa ni tapi dia hi1na a4rwah yang tak ada kaitan pun dalam industri.

“Siapa jadi ibu yang pernah kehi1langan akan tahu betapa az4ab dan sakitnya apabila anak dihi1na mati1 rentuvng sedangkan bukan begitu cara kemati1an mereka.

“Ni memang satu kebi1adaban yang tak boleh diterima,” katanya.

Kena cuci balik

Vida ditemui pada sidang media khas di sebuah hotel di Kuala Lumpur hari ini.

Turut hadir, anak Vida, Edlynn Zamilleen Muhammad Amin atau Cik B dan pelakon serta penyanyi, Roslan Shah.

Azwan Ali Mohon Maaf

Pengacara, Azwan Ali bercakap pada sidang media berkenaan isu beliau dan Datuk Seri Vida yang viral di media sosial di Hotel Marriott Putrajaya,

VIDEO

PUTRAJAYA – Pengacara Azwan Ali hari ini memohon maaf secara terbuka kepada usahawan kosmetik, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman dan anak perempuannya, Edlynn Zamilleen Muhammad Amin susulan penularan video di akaun Twitter miliknya, baru-baru ini.

Azwan yang lebih dikenali sebagai Diva AA berkata, permohonan maaf itu dibuat setelah beliau berbincang dengan para peguamnya dan menerima nasihat daripada rakan perniagaannya.

 

“Permohonan maaf ini dibuat setelah mengkaji banyak perkara dengan peguam-peguam terkenal saya, bukan propa ya, ada lima syarikat yang sedang fokus kepada kes ini.

“Ini bukan soal kalah menang, saya ulangi maaf terbuka kepada pihak-pihak terlibat, sebagaimana yang dituntut harus dibuat dalam masa 48 jam,” katanya pada sidang tergempar di Marriot Hotel Putrajaya, di sini, hari ini

Baru-baru ini Azwan menerusi akaun Twitternya memuat naik rakaman video dikatakan mempersenda cara kemati1an dua orang anak Vida selain memb4akar minyak wangi pemberian usahawan terbabit.

Tindakan Azwan itu disebabkan dia tidak berpuas hati soal bayaran selepas membuat kemunculan di sebuah acara dianjurkan Vida di Shah Alam dan Johor Bahru, baru-baru ini.

Menjelaskan perkara tersebut, Vida berkata, Azwan sebenarnya tidak diundang sebagai artis jemputan dan hadir hanya atas kapasiti peribadi saja.

“Azwan datang di karnival di Shah Alam sebab nak buat kandungan saluran YouTube miliknya dan setuju tidak kenakan sebarang bayaran.

“Di Johor Bahru, dia datang kerana nak jadi vendor dan saya berikan gerai bernilai RM2,800 dan dia berkeras nak naik pentas untuk memeriahkan acara.

“Pekerja saya maklumkan, jika naik pentas tetap tiada bayaran diberikan kerana slot sudah penuh, dan dia bersetuju,” katanya.

Pada masa sama, Vida berkata, dia enggan berdiam diri dengan perbuatan Azwan kerana beranggapan dirinya mempunyai reputasi yang perlu dijaga.

“Saya ni ada gelaran Datuk Seri, mana boleh dipermainkan, dipijak-pijak begitu.

“Dia kena cuci balik h1inaan pasal produk saya yang dicap bod0oh. Kembalikan reputasi imej perniagaan saya dan anak, Cik B yang terc3emar dengan tindakan itu,” katanya.

 

Sumber: dunia&akhirat

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf