Ingatkan Puri Buah!, Nenek Tak Sengaja Suap Cucu Dengan Hand Sanitizer

Penggunaan cecair pemb4smi kum4n kini dijadikan sebagai norma baharu dalam mengekang penvlaran w4bak Covid-19. Namun, penggunaan cecair ini telah disalah guna oleh seorang nenek di Manitoba, Canada. Teixiera, bertindak menyuap cucunya Logan, dengan cecair pemb4smi kum4n ini kerana bungkusan cecair pemb4smi kum4n tersebut mirip dengan bungkusan makanan yang lain. Mirip bungkusan makanan Foto:The Sun UK […]

Continue Reading

(Video) Detik ‘Pemergian’ Mulia Lelaki Dijemput Aj4l Dipercayai Ketika Sedang Mengaji

Semua orang ingin mninggal dunia dengan pengakhiran yang baik atau husnul khatimah. Menurut Mufti Wilayah Persekutuan, antara tanda husnul khatimah ialah mninggal dalam keadaan melahirkan anak, m4ti pada hari atau malam Jumaat, jenazah berpeluh dahi dan mninggal dunia ketika sedang melakukan amal soleh. Baru-baru ini, tular sebuah video menunjukkan seorang lelaki dipercayai daripada Palestin yang […]

Continue Reading

T0koh Ulama’ Dan Ahli Hadith Terkenal, Syeikh Prof. Dr. Nuruddin ‘Itr Mninggal Dunia

Hari ini, dunia Islam keh1langan seorang lagi t0koh ulama terbaik di zaman kini dengan karya-karya yang luar biasa iaitu Al-Imam al-Allamah al-Muhaddits al-Ushuli al-Mufassir  as-Syekh Prof. DR. Nuruddin ‘Itr Al-Hasani al-Hanafi. Berita dvka ini disampaikan oleh Menteri Agama, Dr Zulkifli Mohamad Al Bakri dalam satu status yang dimuatnaik dalam laman Twitternya. “Saya dikejvtkan dengan pemergian […]

Continue Reading

(Video) Lelaki Dilapor Beli Tanah Di Bulan, Hadiah Untuk Isteri Sebagai Hadiah Perkahwinan

PAKISTAN: Seorang lelaki dilapor membeli tanah seluas satu ekar di bulan untuk isterinya sebagai hadiah perkahwinan. Lelaki tersebut dikenali sebagai Sohaib Ahmed yang berusia 23 tahun, membeli tanah seluas satu ekar di bulan dengan harga $45 (RM186) melalui Lunar Settlement Initiative (LSI). Menurut Dialogue lagi, banyak pihak berfikir bahawa tidak mungkin untuk membeli tanah di bulan, […]

Continue Reading

Berkhidmat Di 16 Buah Hospital, ‘Doktor’ P4lsu Berkelulusan Darjah 5 Ini Akhirnya Kant0i Sebab Bini No 2

Kalau korang pernah tengok filem ‘C4tch me if you can’ lakonan bintang filem terkenal Leonardo DiCaprio yang berjaya memalsvkan identitinya, siapa sangka jika perkara seperti didalam filem itu boleh menjadi realiti. ‘Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatvh ke tanah jua’. Empat tahun meny4mar sebagai ‘doktor’ dan telah berkhidmat di 16 buah hospital, kej4dian pen1puan ‘doktor’ lelaki […]

Continue Reading

Lukisan dar4h h4id? Rakyat Malaysia bingvng per4ngai TikT0kers luar negara – “Aku buka lepas tu tvtup balik, rasa nak munt4h”

BAGI kaum hawa, sudah menjadi kebiasaan apabila mereka didatangi ‘bendera merah’ atau lebih mudah difahami sebagai dar4h h4id pada setiap bulan. Terbaharu, video TikT0k yang dihasilkan seorang individu dari luar negara yang menggunakan dar4h h4id sebagai cat dalam lukisannya menjadi tular.Tanpa semena-mena, ia menjadi topik perbualan hangat rakyat Malaysia apabila video berkenaan dikongsi semula menerusi […]

Continue Reading

(Video) “Elok je beralun..”- Tular video jambatan di China berayun-ayun ditiup angin

Video di bawah menunjukkan keadaan Jambatan Humen di China yang ber4yun-4yun seperti 0mbak apabila ditiup angin – walaupun ketika jambatan tersebut dipenuhi dengan kereta. Video ini menimbvlkan persoalan – berapa banyak beb4n yang mampu ditampung oleh Jambtan Humen sebelum ia memb4hayakan nyawa orang awam? Soalan kompleks ini telah membingungkan jurutera sejak kewujudan jambatan suspensi. Sebaik […]

Continue Reading

(Video) Senyuman Men4kutkan, Ini Kisah Gadis Cantik Tik4m Ibu 151 Kali Tapi Tidak Dipenj4rakan

Itu antara komen netizen selepas melihat video yang tular di media sosial mengenai seorang gadis cantik memakai uniform penj4ra berwarna oren sambil tersenyum ketika dibawa masuk ke mahkamah. Video tersebut yang berlatarkan lagu remix Sweet But Psycho nyanyian asal Ava Maxx membuatkan ramai yang teruja untuk mengetahui identiti sebenar gadis itu dan apa yang telah dilakukannya […]

Continue Reading

Tak pakai pelitup muka, 54 dihvkum renung dan berdoa dikvbur m4ngsa C0vid-19

Jakarta: Akibat tidak mematuhi protokol kesihatan yang ditetapkan kerajaan, seramai 54 individu dihvkum merenung kvbur m4ngsa k0rban C0vid-19 di kawasan perkvburan Praloyo di Jalan Lingk4r Timur Sidoarjo-Jawa Timur. Mereka jalani hvkuman jam 11.30 malam sehingga jam 12.15 tengah malam. Mereka diminta duduk di sebelah kvbur dalam keadaan diterangi lampu. Namun, tidak lama kemudian ia dipad4mkan […]

Continue Reading

Selepas ambil anak angkat 4 beradik, wanita h4mil dikurniakan kemb4r 4

Bagi pasangan suami isteri, tiada apa lebih membahagiakan apabila dikurniakan zuriat apatah lagi mengetahui bakal menimang cahaya mata kemb4r sekali gus. Situasi seperti itu dilalui pasangan dari Pennsylvania, Amerika Syarikat yang mendapat anak kemb4r empat selepas kira-kira setahun mengambil anak angkat empat beradik pada 2019. Menerusi laporan Daily Mail, Maxine and Jake Young telah mempunyai […]

Continue Reading