“Kasut Ni Pvnca Aku Tak Cukup Nafas Pagi Tadi”, Lelaki ‘Gugup’, Isteri Jumpa Kasut Wanita Dalam Kereta & Akhirnya ‘Misteri’ Terjawab

Encik-encik suami kalau bawa kereta, lepas tu isteri terjumpa kasut perempuan lain kat bawah kerusi, agak-agak apa perasaan waktu tu? Tipulah kalau tak gementar. Masa itulah dahi mula berpeluh, mulut menggigil nak cakap perkara sebenar. Nak jujur, takut makan diri. Nak berhelah, takkan dapat lari ke mana. Orang wanita memang hebat dalam menyiasat sampai ke […]

Continue Reading

(Video) “Elok je beralun..”- Tular video jambatan di China berayun-ayun ditiup angin

Video di bawah menunjukkan keadaan Jambatan Humen di China yang ber4yun-4yun seperti 0mbak apabila ditiup angin – walaupun ketika jambatan tersebut dipenuhi dengan kereta. Video ini menimbvlkan persoalan – berapa banyak beb4n yang mampu ditampung oleh Jambtan Humen sebelum ia memb4hayakan nyawa orang awam? Soalan kompleks ini telah membingungkan jurutera sejak kewujudan jambatan suspensi. Sebaik […]

Continue Reading

Fitn4h! Ibu Sandra Dianne ber4ng did4kwa sengaja cabvt mesin hayat pada hari Jumaat

IBU kepada Allahy4rham Sandra Dianne iaitu Nur Syakinah Abdullah sekali lagi meluahkan rasa kec3wa dengan komen seorang individu di laman Facebook. Kali ini, Syakinah ditvduh menyebabkan kemat1an anaknya apabila membuat keputusan menghentikan mesin bantuan pernafasan yang diberikan kepada Sandra ketika berada di unit rawatan rapi (ICU). Menurut Syakinah, komen yang ditulis individu berkenaan merupakan satu […]

Continue Reading

Lepas iklan ‘jawatan k0song’ cari j0doh, doktor ‘dipin4ng’ lebih 200 wanita

Selepas mengiklankan tawaran ‘jawatan k0song’ sebagai suri di hati, seorang pemuda menerima lebih 200 ‘perm0honan’ untuk menjadi calon isteri. Menurut laporan Harian Metro, pemuda tersebut Muhammad Naquib Hasief Baharin berkata ramai wanita menghubunginya menerusi mesej peribadi (DM) di Instagram. “Setakat hari ini, saya menerima lebih 200 mesej daripada wanita hingga membuatkan telefon bimbit saya mengalami […]

Continue Reading

“Mengg0da habis!” – Rasmi! Proton Keluarkan Gambar Rasmi Model Terbaharu, X50

Selepas sekian lama peminat dunia automotif tempatan ternanti-nanti dengan kemunculan model terbaharu kereta nasional tempatan, Proton akhirnya memuat naik gambar rasmi model terbaharunya, X50. Menerusi akaun Instagram rasmi @protoncars, gambar model terbaharu itu telah mendapat lebih enam ribu likes dan lebih lima ribu shares di Facebook. Korang tengok sendiri rupa Proton X50 yang dimuatnaik Proton kat […]

Continue Reading

‘Resume’ Doktor Muda Cari Cal0n Isteri Tarik Perhatian

Kreatif dan unik! Itu yang boleh digambarkan terhadap tind4kan seorang jejaka, Naquib Hasief, yang membuat ‘resume’ lengkap bagi mencari pasangan sehidup semat1nya. Beliau menggunakan platform media sosial di Twitter, untuk mencari bakal calon isteri dan turut meletakkan beberapa syarat yang perlu diikuti sebelum layak menjadi isterinya. Resume lengkap Foto: Naquib Posting Naquib di Twitter yang berjaya meraih […]

Continue Reading

Tayang foto bersama kekasih, netizen nasihat Marissa Dania supaya jaga maru4h keluarga

Sedang hangat diperkatakan, mengenai isu anak perempuan penyanyi Nora Ariffin mengenai isu video p4nas yang telah tular di media sosial. Video ‘p4nas’ itu mendapat pelbagai reaksi netizen, malah Nora juga turut mengakui gadis yang di dalam video tersebut adalah anak perempuannya. Anak artis lain kena tempias Bagaimana pun, isu tersebut juga sedikit sebanyak memberi kesan […]

Continue Reading

(Video) “Be generous macam Rizalman..”- Hulur duit bagi pekerja2 hotel, moga rezeki Rizalman melimpah

Tindakan pereka fesyen tersohor, Datuk Rizalman Ibrahim dipercayai menghulurkan duit secara rawak kepada kakitangan di sebuah hotel di Pulau Pinang beberapa hari lalu mengundang perhatian netizen. Sebuah video paparan skrin dikongsi seorang pengguna Twitter, @LelakiOnTheGo yang berharap orang ramai dapat bersikap pemurah seperti figura berusia 48 tahun itu sekiranya mampu satu hari nanti. “Let us […]

Continue Reading

Selepas Umum Tinggalkan Barcelona, Messi Sekarang Ada Di Deen Maju ‘Pekena’ Nasi Kandar?

Khabar angin pemain lagenda bola sepak Lionel Messi akan meninggalkan kelab Barcelona mula jadi bualan netizen di media sosial. Ada mend4kwa Messi mahu meninggalkan pasukannya akibat dari prestasi Barcelona musim ini. Teka teki masih menjadi persoalan orang ramai sehingga ada yang troll pemain tersebut kini berada di Penang sedang makan Nasi Kandar. Dim4lukan selepas kek4lahan terus […]

Continue Reading

Jangan Buang Resit Ketika Bercuti Dalam Malaysia, Boleh Dapat Pelepasan Cukai Pendapatan RM1,000

Mungkin ramai yang masih belum mengetahui bahawa terdapat beberapa bantuan yang diberikan oleh kerajaan di dalam Pakej Ransangan Ekonomi bagi membantu memulihkan semula ekonomi rakyat dan negara akibat wabak Covid-19. Salah satunya seperti yang dikongsikan oleh gadis ini mengenai pelepasan khas cukai pendapatan sehingga RM1,000 bagi individu pemastautin untuk perbelanjaan melancong dalam negara yang dilakukan […]

Continue Reading