‌‌Habis Satu Badan Anak Kena C4car Api, Ibu Men4ngis Sed1h Anak Nak Pakai Baju Pun Tak Boleh

Nasihat & Panduan

C4car Api atau Herpes Z0ster ni adalah jangk1tan lanjvtan dari v1rus yang jadi penyebab c4car air. Memetik portal hellosehat, Herpes Z0ster ini disebabkan v1rus Var1cella-Z0ster (VZV) dimana ia v1rus yang sama menyebabkan c4car air. V1rus ini akan kulit menjadi merah dan seakan meIecur sehingga merasa ngiIu dan terb4kar.

Hari ini, nak share dengan korang satu kes c4car api yang menjangk1ti seorang anak kecil sehingga menyvkarkan dirinya untuk memakai baju. Masuk minggu kedua masih tiada perubahan malah, keadaan menjadi makin tervk. Adik ini kena sebelum Hari Raya sampai nak cuba baju raya pun tak dapat.

.

.

“Men4ngis saya tengok anak saya macam tu. Bayangkan nak pakai baju pun tak boleh, sak1t. Orang raya pakai baju cantik-cantik dia tak pakai baju. Kita ni orang tua kalau Iuka sikit-sikit pun dah sak1t. Ini kan budak kecik tengah aktif main sana-sini. BerpeIuh dan sebagainya.”

Hati ibu mana yang sanggup lihat keadaan anak macam tu kan? Lvahan ibu ini didengari seorang sahabat yang kemudian mencadangkan untuk berikht1ar menggunakan satu produk.

“Saya cuba ikhtiar macam-macam cara tapi mungkin belum izinNya anak saya elok. Bila dicadangkan guna produk ni mula-mula saya skept1kal tapi bila fikir balik kita niat nak anak sembvh, taw4kal je la.”

“Dalam masa seminggu kulit anak saya ker1ng. Masa tu barulah dia merasa pakai baju raya. Lagilah sebak hati ni. Tapi bersyukur sangat-sangat dia dah sembvh.”

22 Tahun Senggugvt

Ada satu lagi kisah seorang isteri yang sudah 22 tahun mengalami senggugvt yang teruk sejak 1998. Menurutnya, kalau datang ha1d perut memang akan menjadi terlalu sak1t, sampai tak boleh nak bangun.

“Kalau saya nak pergi tandas mahu bvang air kecil ataupun besar, suami dan anak yang akan menjaga saya disitu.”

“Bila saya berjalan tu saya kena pegang dinding, tak boleh nak berjalan macam biasa.”

“Lepas bersaIin anak pertama dulu, ingatkan tak ada dah tapi senggugvt saya jadi makin tervk. Makan pun disvap, mandi pun suami yang mand1kan.”

Selepas suaminya mninggal dunia pada tahun 2016, beliau ingatkan senggugvt ini sudah tiada tapi lagi makin tervk. Ada ketika sedang memandu terpaksa berhenti tepi jalan sebab diser4ng senggugvt .

“Pada tahun 2020, si Mamy bagi saya satu krim (Magic Feminine Wash) untuk dicuba. Ser1us, saya buka kotak tu dan ambil tester kecil tu saya terus pakai”

“Saya terkejvt sebab ketika saya datang bulan, saya tak ada rasa sak1t apa-apa langsung, sepanjang hadi tu saya pakai langsung tak sak1t apa-apa yang macam saya kena sebelum ini.”

“Saya cakap dalam hati, kenapalah saya tak jumpa produk ini dari dulu lagi kan.”

Magic Feminine Wash ni bukan sahaja boleh mer4wat masalah kuIit seperti c4car api tapi boleh juga membantu mer4wat kuIit yang meIecur akibat terkena minyak panas. Selain itu, lvka dan bengk4k selepas kemaIangan pun boleh sembvh menggunakan Magic Feminine Wash ni. Ini sebab Magic Feminine Wash ini diperbuat daripada bahan-bahan seperti manjakani, s1reh, akar serapat, aIoevera, arbut1n dan Gluthat1one.

Korang juga tak perlu risau, produk Magic Feminine Wash ini sudah mendapat keIulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan selamat untuk digunakan.

Walaupun ia dikenali sebagai feminine wash tapi istimewanya ia mampu membantu merawat masalah gataI-gataI pada kuIit, keput1han, senggvgut, per1od tidak teratur, jer4wat dan masaIah kulit lain dan menariknya, ia juga berfungsi membantu para wanita yang sudah berkahwin kembali bagai anak dara.

Tunggu apa lagi, dapatkan Magic Feminine Wash dari FILIA hari ni juga. Untuk dapatkan produk ini korang boleh pergi ke Instgram FILIA HQ, Facebook FILIA HQ Malaysia dan Website FILIA.

 

Sumber: SK

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Teruskan berhibur dengan kisah-kisah menarik menarik dibawah ini yang dikongsikan.