Terkini! D4kwaan Asri Janggut Polis Sg Buloh Terima R4suah Dari ‘T0key’ Jvdi Tidak Tep4t – KPN

Semasa Tempatan

Bukit Aman telah mengenal pasti beberapa fakta yang tidak tep4t tentang d4kwaan Asri Janggut berkenaan keg1atan perjvdian serta penju4lan r0kok selvdup di Bandar Baru Sungai Buloh, lap0r Malaysia Gazzette.

Sumber: Edisi9

Menurut Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid, selepas menyiasat dan meneliti lap0ran akhir yang diterim4nya daripada Jabatan Integriti Pematuhan Standard (JIPS) minggu lalu, beliau mendapati tiada sebarang lap0ran membvktikan pegawai dan anggota Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sungai Buloh terlib4t atau unsvr sal4h laku dalam keg1atan tersebut seperti d4kwaan dalam sebuah video yang ditularkan pengasas Hot Burger Malaysia, Ogos lepas.

Jangan ada Asri Janggut lain selepas ini - DenyutReformasi

“Ya saya telah menerima lap0ran itu daripada pengarah JIPS Bukit Aman dan telah menelitinya…saya mendapati beberapa perkara yang dib4ngkitkan dalam video tular itu kvrang tep4t.”

“Lagipun penguatku4saan keg1atan jvdi oleh Ibu Pejabat Polis Daerah Sungai Buloh dilakukan dengan giatnya, namun ada beberapa kelem4han dikenal pasti dalam kalangan pegawai dan anggota bawah namun ia bukan kelem4han besar.”

Sumber: Blog

“Cuma berlaku kelem4han dari segi tind4kan susvlan yang didapati kvrang mant4p dalam menceg4h jvdi h4ram sedangkan sebanyak 400 premis dis3rbu dan diambil tind4kan tahun lepas serta ditambah 120 lagi tind4kan tahun ini.”

“Tetapi ia akan dapat dit4ngani nanti secara berk3san tanpa mas4lah, lagipun ia bukan isu besar satu IPD berkenaan ‘k0rup’..tidak..”

Tiada anggota, pegawai yang diberi r4suah

Selain itu beliau turut berkata Ketua Polis Daerah Sungai Buloh (OCPD), Superintendan Shafa’aton Abu Bakar menjalankan peranannya dengan baik dan JIPS berpuas hati dengan hasil sias4tan dan mendapati tiada anggota serta pegawai yang hidup mew4h, memiliki kekayaan lvar bi4sa mahu pun diberikan ganj4ran atau r4suah.

Sumber: ISMAWeb

“Saya juga ambil kira beberapa kesvlitan warga PDRM di Sungai Buloh antaranya bangunan pejabat di situ bertaraf balai dan kerja dalam serba kekvrangan terutama membabitkan tempat kediaman.”

“Hanya 11 pegawai dapat menduduki kuarters kediaman di kawasan berkenaan manakala yang lain bert4bur di merata-rata tempat. Saya sangat memahami kek4ngan yang dihadapi anak buah saya dan akan jalankan sias4tan seadilnya.”

“Anak buah saya juga rvntuh semangat selepas mereka dic4ci dan dim4ki h4mun dalam media sosial sejak penvlaran video itu, ada ramai lagi pegawai dan anggota yang kerja jujur maka saya perlu mengembalikan semula semangat mereka untuk terus berkhidmat dan memperbaiki mvtu tugas mereka.”

 

Sumber: Malaysia Gazzette, Lobak Merah

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.