“Dah berbuih mulut explain, asyik kena caci kerana Ameena”- Datin Shahida Menjawab Soalan Mengapa Ameena Sering Di Tinggalkan.

Kehidupan usahawan seIebriti popuIar Dato’ Aliff Syukri sekeluarga sering menjadi perhatian netizen. Walaupun sering diIanda kontr0versi, masih ramai yang mengikuti seIok beIok keluarga ini. Bukan apa, keluarga Dato’ sangat meriah dengan anak yang ramai malah pembantu rumah mereka juga boleh dikatakan sama naik popuIariti mereka.

Umum mengetahui pasangan ini mengambil dua orang anak angkat sebelum ini iaitu Yom dan Ameena. Tetapi atas sebab-sebab tertentu Yom sudah kembali ke pangkuan keluarga kandungnya. Ameena kini sudah berusia dua tahun sangat comel dan sangat ceria.

Akan tetapi ada suara-suara sumbang yang membuat andaian kerana kelibat Ameena tiada setiap kali Dato’ dan Datin bercuti ke luar negara. Walaupun sudah banyak kali menjawab pertanyaan netizen, masih ada yang tidak tahu dan masih menyaIahkan Dato’ dan Datin seolah-olah membezakan anak-anaknya.

Melalui perkongsian di IG Story, Datin Shahida menerangkan bahawa Ameena merupakan anak kepada pasangan pendatang tanpa permit yang tidak mempunyai apa-apa dokumen yang sah. Oleh itu, Ameena perlu mendapatkan status kewarganegaraan Malaysia barulah dia boleh buat passport.

Namun jangka masa untuk mendapatkan status kewarganegaraan agak lama, malah ada yang berpengalaman lebih dari 15 tahun. Ianya sama sekali di luar bidang kuasa Dato’ dan Datin.Jadi dengan penjelasan ini, Datin harap tiada lagi kata-kata c4ci yang diIemparkan pada beliau dan suami kerana Ameena. Datin juga meminta agar para pengikutnya dapat mendoakan agar urusan mendapatkan kewarganegaraan bagi Ameena berjalan lancar dan cepat.

Ramai orang tanya kenapa saya ambik dia sbagai anak angkat sedangkan sy ada anak.

Mungkin nanti dia yg akan jaga saya bila sy dah tua.. dan boleh menghormati sy sbagai bapa dan sy nak agihkan rezki yg sy ada utk org seperti minah..

doakan sy berjaya membesarkan dia dgn cara yg terbaik..

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

sumber : newsinkling.com

 

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf