(Video) Lain Macam Punya Hadiah ‘Birthday’, Suami ’Surpri$e’ Isteri Hadiah K4ndang Lembu & Kambing

Hiburan Luar Negara

Lain dari yang lain. Penyanyi dangdut Indonesia, Jenita Janet tidak menyangka bakal menerima sebuah k4ndang sebagai hadiah hari lah1rnya dari suami.

Menurut Suara.com, wanita itu telah berdandan r4pi kerana menyangka akan dibawa ke restoran bagi menyambut hari Iahirnya.

Mulanya beritahu isteri nak pergi birthday lunch… Jauh tapi best

Bagaimanapun, suaminya, Danu Sofwan telah memberi kejvtan lain di luar jangkaan, membuatkan wanita itu men4ngis terharu.

Dalam r4kaman dik0ngsikan lelaki itu yang merupakan seorang usahawan, dia menvtup mata isterinya sehingga mereka sampai ke k4ndang tersebut.

Sebaik tiba di lokasi, dia kemudiannya membuka penvtup mata sang isteri, membuatkan wanita itu terp1nga-p1nga dan tidak percaya pada awalnya. Pun begitu, selepas dijelaskan, Janeta men4ngis terharu.

“Ini cita-cita aku dari dulu,” katanya dalam r4kaman tersebut.

Video tersebut telah dik0ngsikan di laman Instagram usahawan berkenaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danu Sofwan (@danu_sofwan)

“Awalnya saya beritahu isteri nak ajak ke makan tengah hari di restoran baru sempena hari lah1rnya di daerah Padalarang. Agak jauh tapi mewah.

“Lepas sampai, saya tvtup matanya dan terus bagi kejvtan hadiah ternakan. Dia terkejvt dan sangka pr4nk.

“Tak terkata apa dan terharu sangat lihat isteri men4ngis begitu,” katanya.

Tambah Danu Sofwan, dia pada awalnya melabur tiga ekor lembu jantan pada tahun lalu di k4ndang tersebut. Lama-kelamaan, dia menambah 10, 20 hingga 50 ekor lembu di sana.

Dia kemudiannya bergabvng dengan pemilik penternakan untuk menjadi rakan k0ngsi syarikat @ternaq.indonesia dan menghadiahkannya kepada sang isteri.

“Selamat ulang tahun ya isteriku. Kamu rasmi jadi usahawan ternakan,” tulisnya pada ruangan kapsyen.

Cita-cita jadi kenyataan…

Melalui ruangan Instagram Jenita sendiri, dia terharu kerana akhirnya pemberian si suami seakan-akan merealisasikan impiannnya sejak sekian lama. Malahan Janet bersyukur dikurniakan lelaki sebaik itu dalam rumah tangganya.

5 Bulan Menjanda, Jenita Janet Siap Nikahi Danu Sofyan : Okezone Celebrity

Baru berkahwin, suami hadir beri sinar baru..

Terdahulu, mereka berdua mendirikan perkahwinan pada tahun lalu dan kisah itu mendapat perhatian kerana Jenita pernah bergelar j4nda sebelum ini.

Namun dalam perjalanan dia membuka perniagaan untuk bangkit daripada keg4galan rumah tangga pertama dulu, dia berkenalan dengan Danu sebelum akhirnya bertaut kasih.

Jenita Janet Ungkap Awal Mula Pertemuannya Dengan Danu Sofwan Hingga Siap Nikah Lagi

 

Sumber: Instagram Danu Sofwan, Jenita Janet, Siakap Keli

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.