Dating berdua dgn ‘m4du’, tapi ramai puji keikhlasan wanita ini k0ngsi suami

Sebut sahaja perkataan ‘p0ligami’ pasti ramai isteri seperti ‘cacing kepanasan’ dan ada yang mula tidak keruan mendengarnya. Bahkan, ramai yang berpendapat sanggup hidup bersendirian daripada hidup berkongsi kasih suami dengan wanita lain.

Bagaimanapun, bukan semua wanita beranggapan sebegitu malah segelintir mereka dapat menyesuaikan diri dengan kehidupan berm4du seperti yang dikongsi oleh seorang wanita ini.

Biar berm4du janji bahagia

Menggunakan akaun bernama @siigitom, wanita tersebut tidak segan berkongsi video mended4hkan kehidupannya sebagai seorang isteri kedua menerusi aplikasi TikTok miliknya.

‘Dating’ bersama m4du

Dalam satu video yang dikongsi, dia dilihat cukup bahagia apabila dapat meluangkan masa berdua bersama kakak m4dunya, iaitu isteri pertama. Malah, kedua-duanya kelihatan begitu rapat sehingga disangkakan seperti adik beradik sewaktu bergambar bersama.

Hati baik dan bersih, k0ngsi suami pun okay

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa gembira melihat perkongsian wanita tersebut. Dalam pada itu, mereka turut memuji wanita terbabit serta kakak m4dunya atas keikhlasan berkongsi kasih suami. Memang tidak dinafikan lagi, bukan mudah tau hidup berkongsi suami ini.

Muka seiras, sedap mata memandangSemoga kekal hingga syurga

Macam adik beradik, ‘sweet’ sangat

Selain itu, apabila melihat barang kemas yang dipakai oleh kedua-dua wanita berkenaan netizen beranggapan bahawa ternyata suaminya memang berkemampuan untuk berp0ligami.

Baguslah begitu, bahagiakan kedua-dua isteri sama rata dan adil! Semoga jodoh mereka kekal hingga ke syurga.

P0ligami di mata seorang isteri

Apakah yang perlu dilakukan oleh seorang isteri sekiranya ditakdirkan menempuh alam p0ligami? Apabila suami telah menyatakan hasrat hati untuk berkahwin lagi, bermakna isteri perlu bersiap sedia untuk menerima kedatangan bakal m4du. Bagaimanakah sikap isteri dalam menerima kedatangan m4du ini?

Bagi sesetengah isteri, kedatangan ‘orang baru’ itu dinanti dengan dada berdebar-debar, dan ketika itu mulalah ia tidak lalu makan, tidak lena tidur dan memikirkan perkara yang bukan-bukan. “Mungkin aku dah tidak secantik dulu…. Dah tak mengghairahkan lagi….” dan pelbagai persoalan seumpamanya bermain-main dalam kotak fikiran.

Allah turunkan ayat mengharuskan p0ligami, jauh sekali hendak mengani4yai kaum wanita. Sebenarnya, p0ligami adalah medan perjuangan yang besar untuk menundukkan n4fsu pada diri wanita. Ketika itulah n4fsu akan tertek4n.

Berm4du terasa meny4kitkan kerana n4fsu meronta-ronta minta diturunkan kehendaknya. Sekiranya kita berjaya menundukkannya, barulah datangnya nikmat berm4du.

Dan bersamanya datang nikmat beribadah, nikmat mengadu, merinti.h dan mentngis di hadapan Allah. Kita akan menatngis, bukan kerana kesal berp0ligami tetapi kerana kesal memandangkan selama ini kita lalai dengan nikmat Allah sehingga Allah menarik nikmat itu sedikit demi sedikit, untuk diberikan kepada kita di Akhir4t kelak.

 

Sumber: TikTok @siigitom, Trending Sangat

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf