Dato Aliff Timbulkan Isu Harta Dalam Video Live Bersama Isteri Abam, Ali Puteh Cabar Untuk Bersemuka!

Panas! Belum reda lagi rasa duka terhadap pemergian pelawak Syed Umar Mokhtar atau lebih dikenali sebagai Abam Bocey, telah muncul kr1sis antara keluarga?

Ia menjadi tanda atanya apabila Ali Puteh yang merupakan adik kepada arw4h muat naik satu post di Instagram yang menimbulkan rasa terkejut ramai pihak.

Bila balu arw4h Abam berhati bin4t4ng!”

Difahamkan persengketaan itu terjadi kerana berkaitan dengan harta kerana berdasarkan caption yang ditulis:

“Baru seminggu meningg4l segala harta yang dikejar…Aku Akan buka segalanya..Allah ITU maha besar…”

Sudah semestinya posting itu membuatkan ramai orang tengah terkejut sehingga ada yang menyangkakan bahawa instagram Ali Puteh digod4m.

Bagaimanapun, Achey yang merupakan sahabat baik arwah ada memberikan komen menenangkan Ali dengan menasihati agar jernihkan keadaan sebaiknya sebagai tanda hormat kepada arwah.

Fikir arwah li..- Achey

Allahu, tak elok dedahkan hal-hal ini di media sosial, mungkin emosi masing-masing masih belum stabil lagi, harap dapatlah runding dengan elok.

Isu Harta di timbulkan oleh Dato Aliff secara live..

Bagaimanapun setelah di selidik , isu muncul setelah Dato Alif syukri hadir ke rumah ibu mertua Abam di Sabak Bernam untuk memberi sedikit sumbangan.

Di penghujung live tersebut Dato Aliff bertanyakan mengenai harta peninggalan arwah dan kelihatan isteri Abam hanya menjawab “belah sana ” merujuk seakan diuruskan oleh pihak keluarga Abam.

Video : minit 13 ke atas

Tidak lama selepas itu dilihat Ali Puteh memuat naik status marah  terhadap Dato Alif Syukri kerana cuba mengambil kesempatan dengan bertanyakan soalan yang tidak sepatutnya.

Kemarahan ali menjadi tanda tanya ramai

sumber : FB ALif Syukri/lobak merah / IG ali puteh

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf