“Di mana awak bekerja? Saya mahu menyerah diri”- Netizen Cair Lihat Kecantikkan Polis Wanita Ini.

 

Pegawai Polis Wanita Berbangsa Cina Ini Menjadi Viral Dan Ramai Lelaki Tak Keruan Dibuatnya. Bila kali terakhir anda lihat pegawai polis wanita? Lebih tepat lagi, yang berbangsa Cina?

Baru-baru ini gambar seorang pegawai polis wanita berbangsa Cina menjadi ciral di media sosial.

Pegawai berkenaan dikenal pasti bernama Irene dan berasal dari Sibu, Sarawak. Irene dikatakan bertugas di salah sebuah balai polis di Kuala Lumpur. Mesti ramai nak tahu balai mana.

Namun, menurut Irene, menjadi pegawai polis wanita di Malaysia bukanlah mudah kerana tanggapan negatif yang sudah sinonim kepada pasukan polis. Irene malah turut meluahkan perkara tersebut di Facebook:

Saya percaya saya mempunyai tanggungjawab untuk menjaga reputasi Polis Diraja Malaysia. Walaupun kami mencuba yang terbaik untuk melindungi orang awam, kami masih sentiasa dilabel tidak cekap dan menerima rasuah.”

Kami bekerja keras siang dan malam, merisikokan nyawa kami dalam menjalankan tugas dan kadang kala tiada masa untuk keluarga. Akhirnya, kerja keras dan pengorbanan kami tidak dihargai oleh orang ramai. Kami menerima kata-kata ‘kerja yang bagus’ daripada ketua kami tetapi tidak menerima pujian daripada masyarakat.”

 

 

Hanya kerana beberapa anggota polis tiada sikap integriti, tidak bermakna kami semua di dalam pasukan ‘kotor’. Kami tidak memaksa anda untuk suka pada polis, tetapi sekurang-kurangnya tolonglah hormati kami. Polis adalah manusia, bukan sesuatu alatan.”

Sesetengah netizen berpendapat Irene kelihatan lebih manis tanpa memakai uniform. Apa pendapat anda?

 

 

Selepas menjadi viral, ramai netizen yang terpesona dengan kecantikannya sehinggakan ada yang bergurau menjadi p3njenayah.

“Tolong tahan saya. Saya p3njenayah yang dikehendaki!,” kata seorang netizen.

“Di mana awak bekerja? Saya mahu menyerah diri,” komen seorang lagi.

Siapa lagi nak menyerah diri? Kikiki….

 

Sumber: KL menjerit

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf