Dika Akhirnya Bersuara Slepas Isu Cvrang ‘Dgn Izin Allah’ Dpt Perhatian Menteri Agama

Kenyataan daripada seorang influencer pasal isv cvrang ‘dengan izin Allah’ nampaknya semakin menjadi bualan h4ngat biarpun Andika sendiri telah tampiil memberikan penjel4san.

Rata-rata daripada mereka tldak bersetuju dengan ulasan ‘pakar m0tivasi’ tersebut kerana mempergvnakan agama dalam melakukan kemvngkaran.

Namun begitu, netiizen masih m4rah dengan kenyataannya sehinggakan Pegawai Hal Ehwal Islam, Majlis Agama Islam, Ustaz Muhammad Fahmi Rusli sendiri berpendapat bahawa kenyataan itu tak betul.

“Allahul Musta’an. Sangat tak betul kenyataan ini”

Selain anggap kenyataan ini  tidak betul kerana, beliau juga kes4l dengan sikap individu yang sentiasa mahu bercakap dan mengulas tentang ag4ma tetapi enggan belajar secara formal.

Ustaz Fahmi juga mengingatkan bahawa biarpun kita orang muslim, ia tidak semestinya menunjukkan seseorang itu faham segalanya.

Dapat perh4tian Menteri Agama

Keh4ngatan isu ini nampaknya telah mendapat perh4tian Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Ag4ma), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri sendiri apabila ada netiizen tag beliau di Twitter untuk mendapatkan k0men daripadanya.

Beliau telah meminta Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan untuk teliiti perkara ini.

Semoga pihak pejabat mufti segera bert1ndak.

Tldak Iama selepas itu, pihak admin Menteri Agama telah memberi respon dan meminta Pejabat Mufti meneliti perkara ini secepatnya.

Susulan daripada itu, pengguna Twitter dikenali sebagai Hani Ismail telah memohon Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan untuk meny1asat kenyataan video tersebut setelah tular di laman sosi4l.

Sebelum ini Andika dah pada viideo k0mennya itu dan ada tampiil memperjelaskan maksud yang ingin menerusi Instagram dan dia juga dikatakan akan buat viideo baru untuk explain.

Setelah dikec4m hebat, Andika sekali lagi memuat naik video menjelaskan saIah faham tersebut dengan penerangan-penerangan yang membuatkan netizen bertambah ger4m kerana t1ndakannya seperti meneg4kkan benang yang b4sah.

Terbaru, Dika memuat naik 1 lagi video mem0hon maaf atas video yang menjadi isu. Ikuti apa yang Dika sampaikan..

Dika seiklas hati nak minta maaf atas video yang menjadi isu. Dika minta maaf seiklas hati dika. S4lah Dika dengan cara penyampaian Dika, boleh misle4ding ramai orang.

Lepas ni, Dika akan lebih berhati-hati dengan apa sahaja c0ntent untuk upload di internet . Niat tujuan video tersebut sebenarnya nak cakap jangan nilai sesiapa, kita sendiri sangat-sangat lah tak sempurna. .

Dika harap melalui uj1an yang Dika hadapi ni, pasti ada h1kmah untuk Dika. Dika akan baiki dan impr0ve diri Dika dari segi segala aspek penyampaian, ilmu, dan segalanya.

Dika doakan semua orang disini berjaya akhirat dan dunia❤️🙏🏻

 

Sumber : LM, Instagram Dika, Soyalemon

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf