Dr Noor Hisham n4fi Dr Ali mninggal akibat jangk1tan C0vid-19 atau kelesuan mel4mpau

S4yu, di kala orang ramai memikirkan hidup masing-masing, petugas barisan hadapan terpaksa meletakkan kepentingan awam melebihi dirinya.

Kini, salah seorang wira kita sudah pergi bertemu Ilahi. Doktor Ali Noor Hassan yang dilapor berkhidmat dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), telah kembali ke rahm4tullah Isnin lalu.

Berita ini turut disahkan isterinya di laman Facebook pada hari yang sama.

Berita dvka itu turut dik0ngsikan oleh rakan seperjuangan di Skuad Pengurusan Jenazah Malaysia (SPJM) di laman Facebook mereka.

Menurut SPJM, allahy4rham Dr Ali telah menyertai badan itu sejak tahun 2018 dan merupakan salah seorang ahli yang aktif.

“Sekali lagi SPJM keh1langan seorang ahli yang begitu komited berkhidmat untuk ummah selepas pemergian Pengerusi SPJM Negeri Kedah, Tn. Hj. Habibullah pada hari Jumaat lepas.”

Susulan itu, orang ramai tidak kira kaum dan agama menzahirkan rasa sed1h atas pemergian Allahy4rham.

Salam takz1ah kepada seluruh keluarga

Peng0rbanan Dr akan diingat selama-lamanya

Kenyataan daripada KP Kesihatan

Dalam kenyataan terkini, Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham dilaporkan men4fikan berita tular yang mend4kwa Allahy4rham mninggal dunia akibat kepen4tan.

Perkara itu dikongsikan oleh laman berita tempatan, Bernama di laman Twitter milik mereka.

Dr Noor Hisham Abdullah juga menitipkan salam takz1ah buat seluruh ahli keluarga Allahy4rham Dr Ali Noor Hassan atas pemergian beliau. Tambahnya lagi, Dr Ali pernah dimasukkan ke HKL sejak Dis 2020 disebabkan penyak1t lain dan menjalani beberapa sesi raw4tan.

Marilah kita mendoakan agar amalan dan kepen4tan Allahy4rham diterima dan dibalas syurga di sana kelak.

 

Sumber: Alinoor HassanSkuad Pengurusan Jenazah Malaysia (SPJM), Twitter DGHisham, Facebook KKM, Siakap Keli

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf