Selepas 6 Tahun Bersama , Fizo Omar & Mawar Karim Sah Cerai Talak Satu.

Selepas timbul pelbagai spekulasi mengenai rumah tangga mereka, akhirnya pelakon dan ushawan, Fizo Omar telah melafazkan cerai talak satu dengan isterinya, Mawar Abdul Karim di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Hulu Langat, hari ini.

Lafaz cerai dibuat Fizo atau nama lengkapnya, Wan Hafizol Wan Omar, 33, di hadapan hakim Syarie, Che Abdullah Che Hassan lebih kurang jam 10.55 pagi tadi dalam satu prosiding sebutan.

Permohonan cerai dibuat usahawan yang sinonim disapa Mawar Karim, 30, selaku plaintif mengikut Seksyen 57 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003 pada 5 Julai lalu.

Fizo yang juga merupakan pemenang tempat kedua Pencarian Hero Remaja 2007/08 dilihat tenang sepanjang prosiding berlangsung.

Image result for Fizo Omar & Mawar Karim bercerai talak satu

Terdahulu, Mawar didakwa sudah menemui peguam terlebih dahulu bagi mendapatkan nasihat berhubung perkara berkenaan.

Sebelum ini, mahligai pasangan terbabit dikatakan berdepan masalah dan mula menjadi bualan ramai apabila Fizo meraikan Aidilfitri berasingan dengan isteri dan anaknya.

Fizo dilaporkan beraya di Kelantan, manakala Mawar dan anaknya pula di Pulau Pinang.

Fizo dan Mawar mendirikan rumah tangga pada November 2013 dan hasil perkongsian hidup, pasangan ini dikurniakan anak perempuan, Wan Maryam.

Video :

 

View this post on Instagram

 

Doakan yang baik-baik buat Fizo-Mawar #MHnews #MediaHiburan

A post shared by Media Hiburan (@mediahiburanofficial) on

Rata-rata netizen bersedih atas keputusan bercerai yang diputuskan..

 

sumber : MH

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf