Foto Yang Menunjukkan 10 Tahun Masa Yang Telah Pun Lama Berlalu.

Tahun 2007 telah lama berlalu, namun begitu, segala kenangan mengenainya tidak akan pernah luput daripada ingatan kita.

Sudah pasti kita pernah mendengar Tokio Hotel dimainkan di corong-corong radio dan berbual dengan rakan-rakan kami melalui ICQ.

Selain itu, masih teringat lagi kenangan ketika pertama kali mencuba membiasakan diri menggunakan Windows Vista serta menunggu keluaran buku siri Harry Potter yang terakhir. Namun begitu segala kenangan ini sudah lama berlalu.

Berikut merupakan perkara-perkara yang bakal menggamit nostalgia pada 2007 yang amat berbeza berbanding dengan 2017.

#1. iPhone

Model iPhone pertama yang telah dilancarkan pada 2007 ialah iPhone, namun begitu peredaran masa telah cepat berlalu sehingga kita mempunyai iPhone X yang dipasarkan baru-baru ini.

#2. Jared Leto

Sepuluh tahun yang lalu, pemilik nama Jared Leto merupakan antara artis yang amat popular di dunia sehinggakan dapat membuatkan ramai wanita jatuh hati padanya. Namun begitu pada tahun 2017, Jared tidak lagi sepopular dahulu dan beliau kini lebih gemar memakai pakaian kasual dan tidak kelihatan sesegak seperti dahulu.

#3. Skateboard dan Hoverboard

Pada tahun 2007, setiap remaja yang cool mempunyai skateboard milik mereka sendiri. Namun begitu jika anda memilikinya pada 2017 ia mungkin menjadi perkara biasa kerana hoverboard telah menggantikan populariti skateboard.

#4. Selfie

Pada tahun 2007, kita terpaksa menggunakan kamera atau telefon untuk mengambil gambar sendiri. Namun begitu pada tahun 2017 kita boleh melakukan selfie dengan menggunakan monopod ataupun drone.

#5. Tokio Hotel

Pada tahun 2007, Tokio Hotel telah menjadi ikon kepada peminat gaya emo yang an3h, namun begitu, setelah tempoh 10 tahun, gaya emo mereka telah pun ditinggalkan begitu saja.

#6. Gaya Bulu Mata

Trend kening pada tahun 2007 adalah berkening nipis, namun begitu pada tahun 2017 memiliki kening tebal merupakan trend yang terkini.

#7. Kasut

Pada tahun 2007, but UGG merupakan jenama kasut yang paling popular. Pada tahun 2017, UGG tidak lagi digunakan ramai orang sebaliknya ia digantikan dengan stokin yang berwarna-warni

#8. Myvi

#9. Rekabentuk Rumah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sumber: Cerkosong

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf