“Haha Rasa Nak Lempang ” – Comel Bertudung, Kelakar Jihan Muse Parodi ‘Si Nopal Anak Bahenol’.

Hiburan Santai

Sejak akhir-akhir ini, industri seni Malaysia telah mendapat perkhabaran gembira apabila semakin ramai selebriti ternama memilih untuk berhijab sepenuhnya menjelang tahun 2019 ini. Dan antara yang paling latest adalah penghijrahan hos dan pelawak terkenal, Jihan Muse ketika dia bercuti bersama keluarganya di Jepun dan mendapat sokongan daripada ramai pihak terutamanya para peminat.

Menerusi posting terbaru di laman IG miliknya, Jihan tampil dengan imej terbarunya itu dan membuat parodi terhadap sebuah babak daripada animasi Si Nopal, iaitu siri animasi terkenal dari Indonesia. Sejak awal tahun ini, animasi itu semakin mendapat tempat dalam kalangan penonton di Malaysia kerana sangat lucu.

Jihan Muse jadi Cute Girl.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#jihanspookyshow

A post shared by JIHAN MUSE (@jihanmuse) on

Terdahulu, penyanyi dan juga Bintang Paling Popular BH 2018, Wany Hasrita turut pernah menyanyikan lagu berkenaan di IG Story miliknya.

 

Ternyata video comeback daripada Ratu Parodi selepas sekian lama tidak muncul di rancangan MeleTop itu mendapat sambut4n yang hangat daripada para pengikutnya di laman sosial.

Animasi penuh – Berkhemah sama Si Nopal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#animasinopal

A post shared by animasinopal (@si_nopal) on

Antara Komen2 Netizen .

Aku baru tengok yg cute tu.

Dah jumpa suara latar sebenar.

Knp lagu ni femes.

14x ulang.

Jihan buat parody aku terhibur… Tadi tertengok wani hasrita punya.. Terus murung

Waahh malaysia kena hati hati tau..nnti jgn sampai indon kecam..ni lagu indon..

Kemurungan tengok katun nie..gelak anak2 saya..

Jihan pki tudung cntik lain terus muka.

Sumber: IG jihanmuse & si_nopal via edisimedia