“Pen4t Takpe, Janji Anak Bini…”- Terharu Abang Food Panda B0rong Sakan Mainan, Hadiahkan Untuk Anak-anak

Keluarga Tempatan Viral

Ketika p4ndemik C0VID-19 ini, ramai yang terkesan dengan kejatvhan ekonomi sehingga ada yang terpaksa buat dua tiga kerja.

Antara yang paling menjadi tumpuan ketika ini adalah golongan penghantar makanan dan peniaga jalanan.

Baru-baru ini, plaman Facebook peniaga barangan permainan Harga Rapat berk0ngsi kisah ramai ‘abang-abang’ Foodpanda tampil membeli permainan daripada mereka.

Difahamkan, mereka membelinya adalah untuk diberikan kepada anak-anak. Mari ikuti kisah ini.

Seb4k! Mengal1r air mata. Terharu tengok abang-abang Foodpanda datang beli mainan untuk anak.

Kami tanya berapa trip dapat. Diorang cakap time PKP ni bolehlah dapat 20-30 trip sehari. Kerja 9 pagi sampai 10 malam.

Time tengah pilih barang untuk anak, masuk order makanan. T1nggal jap. Hantar makan dulu pastu datang balik.

Bila tanya beli untuk siapa. Ada yang beli untuk birthday anak minggu ni. Ada yang nak rew4rd diri main dr0n sekali sekala.

Ada yang beli untuk anak sedara. Ada yang cakap dah lama tak beli mainan untuk anak sebab sibuk kerja.

Tak banyak kami boleh tolong, tapi kita bagi diskaun kaw-kaw supaya diorang happy. Bila tanya pen4t tak?

Diorang cakap pen4t takpe janji anak bini di rumah ada makan. Allahu.

Semoga semua abang-abang Foodpanda diberikan kesel4matan di jalan raya. Dimurahkan rezeki.

Terima kasih support team HARGA RAPAT like follow dan share. (nanti kami ke tempat anda)

 

Sumber: Harga Rapat, Siakap Keli

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.