“Kita tak h4lau orang datang mintak maaf…”- Bapa Surya tiada simpan dend4m

Per1tnya terp4ksa menerima berita kem4tian anak dalam keadaan yang begitu trag1s, namun buat bapa m4ngsa pembn0han kej4m, Allahy4rham Siti Nur Surya, Ismail Muda, 58, pihaknya bersedia memaafkan svspek.

Baginya, t1ada guna untuk meny1mpan dend4m kerana segala yang telah berlaku terhadap anak kesayangannya itu adalah ketentuan Tuhan.

Tak h4lau orang datang minta maaf

Ismail berkata, dia menerima dengan hati terbvka jika keluarga svspek datang bertemunya untuk mem0hon maaf atas kem4tian anaknya.

“Kalau dia datang kita terima, kita tak h4lau orang datang mint4k maaf…”

“Walau m4rah dan kec3wa sekali pun dengan perbvatan anaknya, saya tidak m4mpu untuk berbuat apa-apa kerana kejadian sudah berlaku…”

Bagaimanapun, setakat ini Ismail berkata t1ada wakil daripada keluarga svspek datang bertemu dengan keluarganya untuk mem0hon maaf.

Namun, pihaknya sentiasa menunggu kedatangan keluarga svspek untuk mem0hon maaf bagi pihak anak mereka.

Beliau ditemui selepas menerima kunjungan rombongan Persatuan Penggerak Amal Terengganu (PATA) semalam.

Turut hadir Pengerusi PATA Sharifah Napsiah Tuan Ahmad dan timbalan pengerusinya, Abdul Hamid Mohd Salleh.

Ismail berkata, hingga kini tidak ada p1hak yang datang menemui keluarganya untuk tujuan itu.

Menurutnya, pihaknya sentiasa menunggu kedatangan keluarga berkenaan untuk mem0hon maaf bagi pihak anak mereka.

Sementara itu, Abdul Hamid berkata, kunjungan PATA ke rumah keluarga berkenaan sebagai tanda s1mpati dengan kejadian yang menimpa keluarga berkenaan.

“Selain sokongan moral, kita juga memberi sumbangan wang tunai yang dikumpulkan daripada kalangan ahli dan diharapkan kehadiran kami dapat meringankan beb4n em0si yang ditanggvng keluarga di atas apa yang berlaku,” katanya.

Pis4u diguna bn0h Surya dijumpai

Pisau dipercayai diguna bunuh Siti Nur Surya ditemui - Kosmo Digital

DALAM pada itu, pis4u yang digunakan svspek dalam kes pembn0han Siti Nur Surya Ismail, 19, sudah dijumpai di tepi lebuh raya Telemong, di sini, kata Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu Deputi Superintendan Mohd Adli Daud.

Katanya, senj4ta berkenaan dipercayai diambil oleh svspek di rumah m4ngsa dan digunakan sebagai senj4ta untuk membn0h, pada Ahad lalu.

“Pis4u pem0tong sayur berkenaan dibvang di tepi lebuh raya Telemong yang dianggarkan kira-kira tiga hingga empat kilometer dari rumah m4ngsa .

“Ia dijumpai pada hari ketiga selepas kejadian,” katanya ketika ditemui pemberita selepas Operasi Bersepadu Pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) C0VID-19 di Hulu Terengganu, malam tadi.

Selain itu, Mohd Adli berkata, hampir 20 saksi dipanggil untuk memberi keterangan termasuk keluarga svspek dan m4ngsa .

Dalam kejadian pada 1 November lalu, Siti Nur Surya, yang menjaga ibunya yang terl4ntar ak1bat sak1t knser 0tak, ditemukan m4ti dengan kes4n teta4an pada b4dan, di samping puvus t4ngan kiri dipercayai dibn0h rakan baiknya di Kampung Lubuk Batu, Telemong.

M4yatnya ditemukan adik perempuan arw4h yang berusia 15 tahun semasa pulang dari sekolah kira-kira 2.30 petang.

 

Sumber : Harian Metro (Zaid Salim), OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf