(Video) 7 tahun tunggu kehadiran zuri4t, DihIna gemvk, tak svbur.. pernah dih1na depan orang ramai

Keluarga Tempatan

Setiap perkahwinan pastinya mengharapkan agar men1mang cahaya mata bagi mengukuhkan kebahagiaan. Namun begitu, masih ada yang diduga apabila belum dikvrniakan zur1at walaupun sudah mendirikan rumah tangga dalam waktu yang lama.

Masih menanti kehadiran zur1at, pernah dih1na

Hal ini dik0ngsikan sendiri oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @naeamy apabila sudah tujuh tahun bern1kah dengan suami namun masih menanti kehadiran anak dalam kehidupan mereka.

Apa yang lebih menyed1hkan, dia pernah dih1na di hadapan orang ramai hanya kerana belum dikvrniakan rezeki.

Dih1na g3muk sebab tu tak ada anak

Menurutnya, ada satu ketika seorang pakcik mengatakan dirinya gemuk dan menjadi punca tidak mendapat anak lagi walaupun sudah bertahun-tahun kahwin.

Jadi, dia nekad mengurangkan berat badan sehingga berjaya memperoleh berat 85kg dari 105kg sebelum ini. Namun, lain pula persepsi sesetengah orang apabila mengatakan dirinya sakit dan tidak subur.

Dah kurus tuduh tak subur pula

Tak pernah pert1kai rezeki Allah S.W.T

Walau bagaimanapun, @naeamy tetap percaya dengan rezeki daripada Allah S.W.T dan langsung tidak pernah pert1kai dengan apa yang dikvrniakannya.

Dia juga akui tak pernah pvtus berdoa agar suatu hari nanti dikvrniakan zvriat sendiri dan bersyukvr kerana kekal bahagia dengan suami tersayang.

Dvgaan buat awak

Sehvbungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata w4rganet telah men1nggalkan k0men dengan mend0akan agar pengguna TikTok berkenaan segera dikvrniakan cahaya mata dan mereka juga memberikan kata-kata semangat supaya pasangan tersebut kekal t4bah dengan uj1an ini.

Kadang orang cakap ni tak fikir hati orang..

InsyaAllah ada rezeki nanti..

Jangan sed1h. Jika tiada di dunia, mungkin di syurga..

Orang sekeliling tu yang buvsyb0dy sebenarnya..

Selepas menerima pelbagai kata-kata nasihat dan penguat semangat, @naeamy telah menulis diruangan komen dengan mengucapkan ribuan terima kasih kerana mend0akannya.

Dia juga turut mend0akan mana-mana pasangan yang senasib dengannya agar segera men1mang cahaya mata sendiri.

 

Sumber: TikTok @naeamy, OMM (Nuha Kefli)

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.