Isu Gadis D4kwa Kenal Imam Mahadi, Keluarga Tampil Beri Penjelasan & Mohon Henti Kec4man

Keluarga Tempatan Viral

Baru-baru ini tular di media sosial peng4kuan seorang gadis kononnya dia pernah berjumpa dengan Imam Mahdi yang menurutnya adalah sebahagian daripada keluarganya.

Ciapan tersebut kemudian mula tular dan menjadi s0hor di sana menyebabkan wanita tersebut teruk dikec4m oleh orang ramai.

Enggan isu berkenaan terus berpanjangan, seorang lelaki, Ihsan Syakirin, yang difahamkan merupakan abang kepada wanita terbabit tampil mem0hon maaf dan menjelaskan perkara sebenar.

Ment4l tidak berapa s1hat & Mengh1dap Sch1zophrenia

Menurut Ihsan, adiknya itu sebenarnya tidak berapa s1hat dan menghidap Schiz0.phrenia sejak di bangku persekolahan.

“Assalamualaikum warga Twitter. Selamat petang, maaf mengganggu. Saya selaku abang kepada hamba Allah, Irfah Husniah ingin mem0hon maaf atas kenyataan adik saya yang mengvndang kekel1ruan dan s4lah faham banyak pihak. Dengan merendah diri saya ingin maklumkan Adik saya ini tidak sihat,” katanya.

 

Sudah cuba pelbagai usaha termasuk berub4t

Jelasnya keluarga sudahpun mencuba pelbagai usaha termasuk menghantarnya berubat. Ihsan dalam masa sama memohon orang ramai agar mengentikan kec4man terhadapanya.

“Kami sekeluarga mem0hon maaf atas kejadian yang berlaku. Adik saya tidak s1hat sejak disekolah menengah lagi. Kami sekeluarga dah cuba yg terbaik, hampir setiap minggu bawak pergi berub4t. Mohon berhenti kec4m adik saya dan report akaun beliau demi jalan penyelesaian yang terbaik.

“Kami sekeluarga kerap bawa beliau pergi berub4t. Beliau mengalami Schiz0.phrenia sejak sekolah menengah lagi dan h1jab beliau memang terbuka. Beliau sering mendengar bisikan2 dan sering h1steria semasa zaman sekolah menengah” katanya lagi.

 

Sumber: BK

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.