Jamal Abdillah tim4ng anak keempat pada tanggal 11.11.2020

Hiburan Semasa Tempatan

KUALA LUMPUR: Penyanyi ternama, Datuk Jamal Abdillah meraikan satu lagi saat gembira apabila dikvrniakan cah4ya mata pada tarikh istimewa hari ini.

Bayi yang sel4mat dil4hirkan isterinya, Datin Zai Izzati sekitar setengah jam lalu merupakan anak keempat bagi seniman yang berusia 61 tahun itu.

Usia 61 tahun tim4ng anak lagi, beri nama tim4ngan Zack

Berk0ngsi berita gembira itu, Jamal atau nama sebenarnya, Jamal Ubaidillah Ali berkata, tiada apa yang mampu dizah1rkan beliau selain mengucapkan rasa syukur pada Allah kerana diberikan rezeki cah4ya mata.

“Allah sahaja yang tahu perasaan saya ketika ini. Menerima anak pada usia sebegini adalah r4hmat yang svkar digambarkan dengan kata-kata. Saya dan isteri menerima kel4hiran ini dengan penuh rasa syvkur,” kata Jamal kepada Astro AWANI ketika dihubungi sebentar tadi.

Pilih Tarikh 11.11.2020, Isteri Datuk Jamal Abdillah Beranak Czer Seminggu Awal

Kata Jamal, kehad1ran perm4ta hati yang diberi nama El Issac Yamani itu tentu sekali pelengkap kebahagiaan beliau dan isteri serta tiga anaknya yang lain.

El Issac Yamani yang dil4hirkan sempurna dan s1hat itu juga sudah mempunyai panggilan tim4ngan iaitu Zack iaitu nama karakter Jamal dalam filem Azura yang pernah memasyhvrkan namanya sekitar tahun 1980-an.

Nak anak l4hir tarikh yang mudah diingat, 11/11/2020

Berdasarkan perkiraan tarikh yang dibuat oleh doktor sebelum ini, Jamal berkata, isterinya pada awalnya dijangka mel4hirkan anak mereka pada 17 November ini.

Bagaimanapun, beliau dan Zai Izzati sepakat untuk melakukan pembed4han kel4hiran pada 11 November (hari ini) kerana tarikhnya sangat un1k dan amat istimewa.

Pilih Tarikh 11.11.2020, Isteri Datuk Jamal Abdillah Beranak Czer Seminggu Awal

“Kami ambil tarikh 11.11.2020 kerana mudah untuk ingat tarikh l4hir Zack nanti,” cerita Jamal lagi.

Selain Zack yang dila4irkan di sebuah hospital swasta di Ipoh, Perak pada tarikh istimewa hari ini, anak ketiga Jamal iaitu Nur Azura Yamani juga dil4hirkan pada hari yang mudah diingati iaitu pada 10.10.2019.

Jamal dan Zai Izzati, 25, melangsungkan pernik4han pada 1 April 2017.

Pilih Tarikh 11.11.2020, Isteri Datuk Jamal Abdillah Beranak Czer Seminggu Awal

Penyanyi yang sangat terkenal dengan lagu Kekasih Awal Dan Akhir itu sebelum ini memiliki dua anak iaitu Os4ma Yamani, 18, dan Ahmad Zaki Yamani, 13 menerusi perkahwinan sebelum ini manakala Azura merupakan anak perempuan tunggal buat beliau.

Artikel berkaitan: Tak ada show sejak kebelakangan ini, ini yang dilakukan Dato Jamal Abdillah

Sempoi tengok Jamal Abdillah uruskan ternakan ikan arowana, tak ada 'job' menyanyi pun tak ada hal… - YouTube

Di waktu yang amat sukrr dan mencbar ini, dengan adanya perintah kawalan pergerakan (PKP) dilaksanakan, memang ramai yang terkes4n.

Business banyak yang tak jalan, dan ada yang dah terpksa diberhentlkan kerja, kerana kemer0sotan ekonomi yang melanda.

Antara yang turut terkena templas ialah penyanyi di Malaysia ini yang dah tak banyak jemputan nynayian, show tak seperti dulu.

Ini termasuklah penyanyi lagenda Datuk Jamal Abdillah. Memaang benar, Datuk Jamal dah tak ada banyak jemputan nyanyian dan kini datuk banyak habiskan masanya di k0lam.

Pemilik lagu Azura ini sebenarnya mencebvri bidang penternakan ikan hiasan jenis arowana dan juga perniagaan membekal pasir.

Kerana kekvrangan job di bidang seni, kini Jamal Abdillah berada di ladang kolam ikan dan menguruskan perniagaannya di Bukit Merah, Perak.

“Musim tak ada show ni, saya hanya ada lebih kurang 2 persembahan saja dalam masa sebulan, kalau bandingkan dengan dulu saya ada 8 sehingga 10 tawaran nyanyain dalam satu bulan”.

“Oleh itu, sekarang ni, saya lebih banyak luang masa dengan business saya di kolam ternakan ikan arowana ni”.

“Sebenarnya, saya dah cebvri bidang ni selama 10 tahun, dah lama buat kerja ni. Dulu saya pjak, seakrang saya dah beli. Sekarang ada 10 kolam, dan tengah nak set up 20 buah kolam”.

“Minat ikan arowana ni sejak belasan tahun. Saya ikuti perkembangan ikan ni tengok kat youtube, dan pada tahun 2009 saya mula labur dengan kolam ikan, masa tu harga lebih kurang RM400 ribu” .

“Pada awal hanya ada dua buah kolam sehinggalah sekarang ada 10 kolam dan ada lebih 200 ikan”.

Tambahnya, sebagai selebriti, Dato Jamal Abdillah memang sudah bersedia untuk menjana income selain dari menyanyi sahaja.

“Sebagai seorang artis, tak boleh tumpu satu bidang sahaja. Selain ternak arowana, saya juga ada membekal pasir untuk construction. Jadi kalau tak ada show kita tak perlu rlsau”.

Memang bagus betul inisiatif dari Dato Jamal Abdillah ini, patut jadi ikutan buat artis baru dan muda, kenalah cari income lain sebagai langkah persediaan di masa depan. Semoga terus maju jaya buat Dato jamal Abdillah.

 

Sumber: Astro Awani, Instagram ZaiIzatti, mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.