“Jangan bodokan diri dan bodokan orang lain..” Zul Yahya Menggigil Luah Rasa Malu & Marah Sikap Sajad.

Hiburan

Nampaknya kontroversi terpalit Nur Sajat yang berpakaian wanita dan bertelekung ketika mengerjakan ibadah umrah menjadi perdebatan hangat netizen yang masih tertanya-tanya jantina sebenar usahawan kosmetik itu.

Terbaru, agensi yang membawa Sajat menunaikan umrah mendakwa usahawan itu mengaku sebagai lelaki ketika mendaftar. Menurut jurucakap Albayt Travel (M) Sdn Bhd, Sajat mengemukakan dokumennya sebagai lelaki dan tidak memberitahu dirinya seorang khunsa.

Bagaimanapun, apabila tiba di Tanah Suci, Sajat sebaliknya memberitahu kepada mutawif disana dirinya seorang khunsa pula.

“Menjadi persoalan jika betul dirinya seorang khunsa mengapa ketika ingin menaiki penerbangan dari Kuala Lumpur dirinya masih seorang lelaki.

“Pihak Konsulat Malaysia di Jeddah, Arab Saudi juga sudah menghubunginya bertanya kejadian itu sebelum dia mendakwa memiliki surat dari mahkamah menyatakan dirinya seorang khunsa,” katanya ketika Harian Metro.

Dalam pada itu, agensi itu berkata surat mahkamah yang dikatakan ada pada Sajat itu tidak pernah dimaklumkan kepada pihak Albayt Travel. Pihak agensi juga memaklumkan mereka sudah menasihati Sajat agar terus menjadi lelaki sepanjang di Tanah Suci.

“Kami sudah meminta dia (Nur Sajat) membuat permohonan maaf semalam dan memadamkan semua gambar serta video di dalam laman sosialnya.

“Saya juga nasihatkan dia terus jadi lelaki sepanjang berada Tanah Suci selepas tiba di Makkah kelmarin,” katanya.

Agensi turut memaklumkan, Nur Sajat dikhabarkan masih lagi berada di Tanah Suci kerana sebelum ini dia sudah pun menziarah Madinah. Pihak agensi juga menafikan dakwaan Sajat telah ditahan oleh pihak berkuasa di Arab.

ZUL YAHYA BUAT ‘LIVE’ FACEBOOK LUAH RASA MARAH TERHADAP SAJAT

Pelakon Zul Yahya pernah popular satu masa dulu kerana lakonannya yang bersahaja sememangnya berjaya mencuit hati ramai penonton. Selepas berhijrah, pelakon Zul Yahya sudah berhenti dunia hiburan dan kini lebih aktif berniaga.

Diatas kontroversi Sajat di bumi Mekah buatkan Zul Yahya rasa malu dan marah.

Beliau meluahkan dalam video LIVE di Facebook baru baru ini. Beliau menyeru agar produk Sajat diboikot untuk beri pengajaran.

Video Penuh Di Bawah


Sumber : Rotikaya / Zul Yahya ( Facebook )

Edited: Viddy Media