‘Kalau bukan sebab l0ckd0wn, kami nik4h minggu depan’- Kamal Adli

Hiburan

Per1ntah KawaIan Pergerakan (PKP) 3.0 telah dilanjvtkan sehingga 28 Jun 2021 bermula 15 Jun 2021 setelah dua minggu l0ckd0wn fasa pertama berlangsung.

Mahu atau tidak, rakyat Malaysia perlu akvr memadangkan kes p0sitif C0vid-19 masih lagi tinggi. Jadi, sebarang acara berbentuk keramaian tidak dibenarkan sama sekali.

Tanggvh nikah sehingga pandemik reda

Oleh itu, pasangan selebriti, Kamal Adli dan Uqasha Senrose juga terpaksa menvnda majlis pern1kahan mereka yang dijadualkan berlangsung pertengahan Jun.

Menerusi Kosmo!, Kamal Adli memaklumkan sepatutnya dia dan kekasih hati akan menamatkan zaman bujang masing-masing pada minggu hadapan.

“Buat waktu sekarang, kita tangguh dahulu (perkahwinan) kerana tak mahu nanti ada isu-isu berb4ngkit. Kita h0rmat l0ckd0wn, bila dah dibenarkan merent4s negeri (yang saya pun tak tahu bila), kita akan kahwin seperti yang dir4ncang,” kata Kamal.

Actors Kamal Adli and Uqasha Senrose planning three wedding receptions, one for fans | The Star

Mahu hari istimewa dikenang bersama hingga tua

Walau bagaimanapun, aktor tersebut tidak men0lak jika p4ndemik berterus, mereka akan melakukan yang wajib dulu iaitu bern1kah dengan Uqasha.

Namun untuk majlis resepsi, dia masih lagi mahu melakukannya sesudah p4ndemik reda kerana ingin hari istimewa mereka menjadi kenangan buat masa hadapan.

“Sebab apa? Sebab, kita dah b4yar semuanya. Memang tak boleh puII out (tar1k balik) duit. Seperkara lagi, saya nak majlis kahwin kami menjadi satu peristiwa yang dan isteri akan kenang sampai ke tua.

“Tak naklah n1kah online ke apa atau yang boleh datang 40-30 orang. Apa yang nak dikenang nanti. Pada waktu sama, kita h0rmat l0ckdown dan tvnggu kes C0vid-19 negara reda,” ujarnnya.

Tak tolak jika terpaksa n1kah dahulu

Jadi, mereka bersetuju untuk men4ngguhkan dahulu majlis bagi memandangkan situasi semasa yang masih lagi ‘dih4ntui’ dengan C0vid-19.

Dia juga enggan majlis bermakna mereka menjadi buah muIut netizen yang membandingkan goIongan selebriti yang dianggap ‘kayangan’ dengan orang awam.

“Kita hoId (t4ngguh) dulu tengok macam mana situasi C0vid-19 negara. Kita h0rmat kesvsahan orang lain sebab macam saya cakap tadi, tak nak orang cakap artis kayanganlah atau benda-benda macam itu.

“Kalau l0ckd0wn ini berlanjutan panjang sangat, saya mungkin akan memilih buat apa yang wajib dahulu iaitu bern1kah. Sekarang ini, kita t4ngguh dulu dan tengok macam mana keadaan,” jelasnya.

KAMAL kini muncul dengan musim terbaru siri original Viu, Black 2.

Tambah Kamal yang kini muncul dengan siri original Black musim 2, memaklumkan bahawa perancangan mengadakan majlis akad n1kah dan resepsi di sebuah pusat peranginan tanah tinggi terkemuka akan tetap diteruskan, katanya kepada Kosmo!.

Sekitar awal April yang lalu, Uqasha Senrose telah membuat kejvtan apabila memuat naik foto berbaju kurung seakan dir4ikan dalam majlis istimewa di Instagram sehingga dihujani ucapan tahniah.

Menerusi perk0ngsian selebriti itu, dia mengesahkan sudah dir1sik oleh keluarga aktor Kamal Adli dan bercadang untuk melangsungkan pern1kahan pada pertengahan Jun 2021.

 

Sumber: Kosmo! (Mohd Haikal Isa), OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.