“Kenapa bagi dia jadi first runner?”- Terbaring Atas Track , Kelakar Sungguh Bila Orang Latah Masuk Olahraga.

‘Penyakit’ melataah memang kadang-kadang boleh buatkan orang disekeliling mereka tertawa dengan gelagat individu itu. Walau bukan sengaja melakukan sesuatu perkara itu, namun ianya tetap menjadi bahan lawak mereka.

Terbaru satu video acara lumba lari menjadi viral di laman Twitter dengan 13,271 retweets dan 121,000 tontonan!

Video yang berdurasi 15 saat ini memaparkan salah seorang peserta acara lumba lari yang dikatakan melataah. Di awalnya kelihatan sama seperti peserta lain. Bila pengadil menyebut, ‘ready’ peserta yang memakai bib berwarna kuning dalam keadaan bersedia.

Namun selepas pengadil memetik picu pist0l menandakan ‘mula lari’, namun peserta yang memakai bib kuning itu termelataah dan baring di atas trek pula. Kesian pun ada!

Di saat ke 7 baru dia bangun dan terus berlari. Macam itu pun boleh ke?

Adoi kelakarlah! Rata-rata netizen meninggalkan komen seperti berikut:

“Aku tak larat gelak weh. Lepas jatuh tu dia bangun baru start lari. Dia sepatutnya jadi pelari kedua”

“Dia punya melataah tu macam kena temb4k. Aduhai”

“Ni kalau team dia kalah salahkan dia dulu. Hahahah, dah tahu melataah nak jadi first runner juga”

 

Orang Record tu pun tergelak 

mujur cepat bangun..

Kenapa  bagi dia pelari pertama

 

Sumber  : Manglaksa via : himpunanceritalawak