“Ketika itu perasaan saya sudah lain…”- Ibu k0ngsi cerita sebelum Sandra terlibat kemal4ngan

Hiburan Keluarga Tempatan

Hari ini jenaz4h Allahy4rham, Sandra Dianne, 26, selamat dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam Kampung Kauluan, Sabah, petang tadi.

Suasana p1lu menyelubungi sekitar upacara pengebvmian penyanyi yang juga bintang Big Stage musim ketiga, ketibaan jenaz4h dinanti oleh ahli keluarga dan juga penduduk kampyang di Sabah.

Sempat luang masa dengan adik

Bagi ibu kepada Sandra, Nor Syakinah berkata, masih segar dalam ingatannya d3tik-d3tik akhir dia bersama anaknya sebelum arw4h dimaklumkan terlibat dalam kemal4ngan.

“Pagi sebelum dia ke latihan penuh, saya kejvtkan untuk dia m4ndi sebelum air ti4da. Selepas m4ndi dan bersiap, seperti biasa dia akan luangkan masa dulu bersama adiknya…”

Dia minta baju putih

Arw4h sempat meminta mahu membawa baju berwarna putih, bermula daripada situ ibu Sandra mula berasa tidak sed4p hati dan berusaha juga mencari baju putih seperti yang dimahukan.

“Selepas itu dia salam saya dan ayah dia. Sewaktu keluar bilik dia p4tah balik dan tanya saya jika ada baju putih lengan panjang. Saya cakap tiada, cuma yang ada hanya inner warna putih.

“Dia cakap tidak apa. Saya macam tak puas hati, saya cari lagi baju putih di almari lain dan jumpa. Dia pun bawa baju itu. Ketika itu perasaan saya sudah lain…”

“Bye mama, jangan lupa tvtup ‘gate’…”

Kini ungkapan terakhir arw4h yang bermain di fikiran ibunya, yang sama sekali tidak menyangka itulah kali terakhir dia mendengar suara Sandra.

“Sebelum dia keluar rumah, saya tunggu di ruang tamu dan berikan dia kata semangat untuk buat persembahan terbaik. Dia pun minta saya d0akan untuknya. Selepas salam dan peluk cium, saya pesan untuk memandu berhati-hati.

“Ketika dalam kereta, dia sempat cakap ‘bye mama, jangan lupa tutup ‘gate’. Itulah perbualan terakhir kami…”

Terdahulu, Sandra yang popular dengan lagu Hey Kau terbabit dalam kemal4ngan jalan raya ketika dalam perjalanan untuk menjalani latihan penuh Big Stage di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Semoga keluarga arw4h diberikan ketabahan dan kekuatan menghadapi dugaan ini.

(Video) Hujan renyai iringi pengebvmian jen4zah Sandra Dianne


Jenaz4h arw4h Sandra selamat dikebvmikan pada pukul 5,30 petang, Jumaat.

DALAM pada itu, hujan renyai dan suasana p1lu mengiringi pengebvmian jenaz4h peserta program Big Stage 2020, Allahy4rham Sandra Dianne yang selamat dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam Kampung Kauluan, Tuaran Sabah kira-kira pukul 5.30 petang, Jumaat.Penyanyi Aiman Tino yang kebetulan berada di negeri itu atas urusan kerja, mengambil kesempatan untuk memberi penghormatan terakhir kepada arw4h Sandra atau nama sebenarnya Alessandra Dianne Ampuriam, 26.Menurut Aiman atau Mohammad Aiman Yusri, 22, dia juga sempat bertemu dengan ahli keluarga arw4h yang masih berada dalam keadaan s3dih.Keadaan selepas jenaz4h selamat dikebvmikan di kampung halamannya di Tuaran Sabah.

“Kebetulan saya ada di Sabah untuk penggambaran program di saluran YouTube saya. Alhamdulillah… jenaz4h arw4h selamat dikebvmikan tadi dan semuanya berjalan dengan lancar.

“Tak ada rezeki saya nak melawat arw4h ketika di hospital, tu yang datang untuk melihatnya buat kali terakhir.

“Saya sempat juga bertemu dengan ahli keluarga arw4h … mereka pun dalam keadaan s3dih lagi,” kata Aiman ketika dihubungi mStar.

Sandra mninggal dunia pada pukul 1 pagi Jumaat, selepas kira-kira enam hari bertarvng ny4wa dalam wad Unit Raw4tan Rapi (ICU), Hospital Putrajaya.

Mengenali arw4h , dia seorang yang ceria… sentiasa happy go luck.

AIMAN TINO

PENYANYI

Allahy4rham Sandra mengalami keg4galan fungsi 0tak akibat terlib4t dalam kemal4ngan jalan raya pada 5 September lalu.

Berita pemergian penyanyi yang berasal Sabah itu cukup memberi kesan kepada rakan sepejuangannya dan semua peserta Big Stage 2020.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Ku Rela Dibenci ini memberitahu dia mengenali Sandra buat kali pertama di acara showcase di Malaysia Tourism Centre (MaTiC), Kuala Lumpur pada 2017.

Aiman berk0ngsi suasana ketika perkembvmian jenaz4h Sandra.

Aiman juga menyifatkan penyanyi yang terkenal menerusi lagu Hey Kau itu seorang kawan yang baik dan sentiasa menceriakan orang sekeliling.

“Saya dan arw4h pertama kali kenal masa kami ada showcase di Matic sekitar 2017. Selain, pernah juga beberapa kali bekerjasama membuat persembahan di acara hiburan.

“Mengenali arw4h ini, dia seorang yang ceria… sentiasa happy go luck. Sebelum ini kami selalu jumpa lepak sama-sama tapi sekarang dah jarang sebab tak ada masa yang sesuai,” ujarnya.

 

Sumber : Harian Metro, mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.