“Usah k3cewa… nanti Cheng Long sekadar Iubuk untuk Iu.”- Pesan LCW buat Lee Zhii Jia

Sukan

Siapa yang menonton perIawanan badminton antara Lee Zhii Jia dan Cheng Long dari China di Sukan Olimpik Tokyo 2020 semalam pastinya terasa seperti jantvng hendak gvgur kerana begitu berdeb4r.

Mendahului di set pertama, Lee Zhii Jia akhirnya akvr dengan Cheng Long di set penentuan apabila pemenang pingat emas Olimpik Rio 2016 memenangi perIawanan tersebut.

Semua b4ngga dengan anda

Walaupun tew4s, atlet berusia 23 tahun itu tetap diangkat sebagai wira dan menerima pelbagai kata-kata semangat untuk terus maju dan meng0rak langkah ke Olimpik Paris nanti.

Antara yang memberi mengucapkan syabar kepada pemain muda itu adalah bek4s pemenang pingat Perak di Olimpik Rio iaitu Datuk Wira Lee Chong Wei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Datuk Wira Lee Chong Wei (@leechongweiofficial)

“Bekalkan pengaIaman nanti, Cheng Long sekadar lvbuk…”

Dalam perk0ngsiannya di media sosial, Lee Chong Wei  menitip pesan agar Zhii Jia tidak kec3wa dan memaklumkan yang seluruh Malaysia mend0kong usahanya.

Selain itu, bek4s pemain nombor 1 dunia itu memberi kata-kata semangat supaya Zhii Jia terus mengut1p pengaIaman agar suatu hari nanti Cheng Long akan menjadi ‘lvbuk’ untuk dia memenangi perIawanan kelak.

“Dibekalkan lebih pengalaman nanti, ChenLong pastinya sekadar lvbuk untuk lu. Bai, ChenLong bukan caIang-caIang def3nding champ1on. Muka jer inn0cent tapi mamat tu memang l1gat otak dalam pen4fsiran takt1k pihak Iawan,” tulisnya.

“Olimpik pertama siapa tak cem4s?”

Chong Wei juga menulis yang pemain muda itu sememangnya berpeluang untuk memenangi perIawanan namun akui terlihat perasaan cem4s dalam diri Zhii Jia memandangkan ini merupakan Olimpik pertamanya.

“Semalam game I rasa dari segi power, speed and teknik, ZiiJia memang mengatasi ChenLong. Mungkin yang kvrang, adalah cem4s pada saat-saat penting. Olympik pertama k0t, siapalah tak cem4s? Game ChongWei time first Olympic pun tak kem4s.” akuinya.

Yang penting terus berusaha

Walau bagaimanapun beliau tetap berb4ngga dengan Zhii Jia kerana bermain dengan baik dan mend0akan kejayaannya yang akan datang. Chong Wei turut berseIoroh dengan meminta pemain itu mencari tempat di Melaka untuk berIatih kerana atlet Filipina memperoleh pingat emas di Olimpik Tokyo pernah menjalani latihan disana.

“Yang penting, d0ngakkan dagu teruskan usaha. Next Olympic 3 tahun saja. Kejayaan anda bukanlah hiIang, tetapi hanya dit4ngguhkan.”

“I’m pr0ud of you. Malaysians are pr0ud of you.”

“S1denote: Maybe lepas ni cari tempat training kat Melaka. Dengar kata training kat situ bole dapat emas Olimpik,” tambahnya bergurau.

Zii Jia ready for crafty Leverdez

Antara reaksi net1zen

Hero kami!

Dato’ makin keIakar sekarang ek..

Comeback str0nger Lee Zhii Jia..

Siden0te tu WIN Datuk!

Hahaha.. Melaka tu untuk atlet angkat berat..


Sumber: Instagram Datuk Wira Lee Chong Wei, OMM (Nuha Kefli)

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.