“Neelofa kuat walau kena kec4m. Biasa orang ‘bersinar’ ni ramai d3ngki”- Sajat

Hiburan Tempatan

Selepas reda kontr0.versi berkenaan komen pelakon Mawar Rashid seakan ‘b4ckup’ selebriti terkenal Neelofa, t1mbul pula isu baru melibatkan usahawan kosmetik sensasi Nur Sajat menyatakan s0kongannya.

Menerusi perk0ngsian yang dimuat naik di Insta Story miliknya, pemilik nama Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau lebih dikenali sebagai Sajat memvji bekas pengacara MeleTop itu.

Dalam pada itu, lelaki itu turut menyifatkan Neelofa sebagai individu yang kuat dan wajar dikagvmi oleh orang ramai.

“Wanita sangat kuat walaupun banyak yang orang kec4m beliau, biasanya orang bers1nar ni, pasti ramai d3ngki.

“Saya tak pernah tengok beliau mengata orang malah dia sangat buat hal diri sendiri sahaja,” luahnya.

Pada masa yang sama, Sajat turut memberi pendapat bahawa Neelofa adalah seorang yang baik.

“Mengenali Neelofa seorang sangat baik. Rindu time ikut Circle Makeup Artist mekapkan Neelofa 6 tahun lepas adalah kenangan saya bertemu ‘live’ bersama Neelofa.

“Sis! We are always supp0rt you. Hidup Neelofa!,” tulisnya lagi.

Untuk makluman, setelah perbicaraan selesai pemilik nama Noor Neelofa Mohd Nor dan Haris Ismail meng4ku tidak bersaIah terhadap tvduhan 1ngkar pr0sedur 0perasi standard (S0P).

Pihak mahk4mah membenarkan Muhammad Haris diikat jamin RM10,000 untuk kedua-dua kesaIahan manakala Noor Neelofa di1kat jamin RM5,000 dan menetapkan 4 Jun depan sebagai tarikh sebut semula kes.

Selepas dikec4m ‘backvp’ Neelofa, Mawar Rashid tampil beri penjeIasan

TERDAHULU, berikutan k0men yang dit1nggalkannya berkenaan usahawan terkenal Neelofa baru-baru ini, pelakon Mawar Rashid tamp1l mem0hon maaf terhadap isu tersebut.

Menurut Mawar, terdapat sedikit saIah faham dan justeru itu dia mengambil keputusan untuk memperjelaskan keadaan menerusi Instagram miliknya.

Semua orang saIah faham

“Bertenang semua.. ada saIah faham ni. And Mawar pun saIah tak tulis betul-betul dan ayat pun tak penuh sampai buat you all semua m4rah dan ser4ng Mawar. S0rry semua.

“Baca balik statement Mawar, “Harap dapat diselesaikan dengan cara yang baik”

“Maksud Mawar kat sini, kalau kena k0mpaun/d3nda lagi, memang patut kena b4yar. Dan kalau mahk4mah dah pvtuskan kena penj4ra, Mawar resp3ct kepvtusan mahk4mah.

“Cuma bila bercakap pasal penj4ra, bunyi tu menakvtkan. Mawar pun rasa takvtlah. Sebab Mawar ni sejenis cepat kes1an kat orang,” tulisnya.

Tak maksudkan dia berjvang untuk Palestin boleh l4nggar S0P

Dalam pada itu, bintang drama TQ Captain itu turut melvahkan s1mpati terhadap pekerja barisan hadapan serta situasi semasa yang berlaku dalam negara akibat p4ndemik.

“Mawar pun kes1an & simp4ti kepada Fr0ntliner, rakyat dan semua yang terlibat dalam C0VID-19 ni. Lagi2 hari ni dah hampir 7,000 orang pos1tif. 

“Mawar tak bermaksud pun cakap sebab dia berjvang pasal Pal3.st1n tu, dia boleh l4nggar S0P.. yang saIah tetap saIah. Dan Mawar resp3ct apa saja kepvtusan mahk4mah,” jelasnya.

Bagaimanapun, Mawar bertindak menvtup ruangan k0men pada ‘posting’ tersebut kerana b1mbang akan men1mbulkan lebih banyak saIah faham.

Neelofa, suami meng4ku tidak bersaIah l4nggar S0P PKPB

SEMALAM, Usahawan dan selebriti tanah air, Noor Neelofa Mohd Noor dan suaminya, Muhammad Haris Mohd Ismail meng4ku tidak bersaIah di Mahk4mah Maj1stret Seremban atas kesaIahan mel4nggar pr0sedur 0perasi standard (S0P) Per1ntah K4walan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di sebuah kedai karpet, di Nilai, awal bulan ini.

Noor Neelofa atau Neelofa, 32, dan Muhammad Haris atau dikenali sebagai PU Riz, 26, yang tiba di mahk4mah pada 8.50 pagi, membuat peng4kuan itu selepas pertvduhan terhadap mereka dibacakan di hadapan Maj1stret Mahyun Yusoff.

Mengikut pertvduhan, Muhammad Haris, 26, g4gal membuat imbasan aplikasi MySejahtera untuk ‘check In’ atau menulis secara manual serta tidak memakai pel1tup muka di tempat awam.

Neelofa, 32 pula berdepan satu pertvduhan iaitu tidak membuat 1mbasan MySejahtera.

KesaIahan pasangan itu did4kwa dilakukan pada 2 Mei lalu kira-kira jam 4 petang bertempat di Kedai Naeem Carpet Sdn Bhd, No. 219, Jalan 3/6, Kawasan Perindustrian Nilai 3, Nilai, Negeri Sembilan.

Berikutan itu kedua-dua tertvduh did4kwa melakukan kesaIahan mengikut Per4turan 19, Per4turan-Per4turan Penceg4han dan Peng4walan Penyak1t Berjangk1t (L4ngkah-l4ngkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangk1tan) (K4walan Pergerakan Bersyarat) (No 4) (Pindaan) (No 12) 2021.

Jika sabit kesaIahan, boleh dikenakan d3nda tidak melebihi RM50,000 atau dipenj4rakan tidak melebihi enam bulan atau kedua-duanya bagi setiap kesaIahan.

Pend4kwaan dilakukan barisan Timbalan Pend4kwa Raya (TPP) Ahmad Sazali Omar, TPP Nor Azizah Aling dan TPP Iznina Hanim Hashim, manakala Haresh Mahadevan, Ramzani Idris dan Duratul Ain selaku peguam beIa yang mewakili kedua-dua tertvduh.

Pend4kwa mem0hon wang jaminan RM20,000 terhadap Muhammad Haris, manakala RM10,000 terhadap Neelofa.

Mahyun kemudian menetapkan wang jam1nan sebanyak RM10,000 bagi Muhammad Haris untuk kedua-dua pertvduhan, manakala RM5,000 terhadap Neelofa dengan seorang penjam1n.

Mahk4mah menetapkan 4 Jun untuk sebvtan semula kes. Pasangan itu memb4yar wang jam1nan.

Neelofa dan Muhammad Haris engg4n ditemubual media.

Sementara itu, Mahadevan ketika ditemui media di pek4rangan mahk4mah berkata, jaminan perlu diberikan kerana ia membabitkan kes s4man.

Beliau berkata, pertvduhan hanya membab1tkan peIanggaran S0P dan tidak membab1tkan isu rent4s negeri.

“Kita hari ini hadir untuk tvduhan yang sedia ada dan sebvtan semula kes pada 4 Jun nanti adalah untuk serahan d0kumen berkaitan kes semasa ini.

“Kedua-dua mereka bersetuju untuk dib1carakan,” katanya.

Katanya, kedua-dua anak guamnya dalam keadaan yang baik dan tidak menghadapi sebarang masaIah atau terg4nggu dengan pertvduhan hari ini.

Terdahulu, pasangan yang mendirikan rumah tangga pada 27 Mac lalu, tiba di Kompleks Mahk4mah Seremban pada jam 8.55 pagi.

Pend4kwaan terhadap Neelofa dan suami menarik perhatian dan mendapat l1putan meluas media apabila kira-kira 30 petugas media daripada pelbagai agensi tiba seawal jam 7.30 pagi.

Pada 4 Mei lalu, Neelofa dan Muhammad Haris dipanggil ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nilai bagi memberi keterangan selama empat jam berkaitan penvlaran gambar dan video mereka berada di sebuah premis menjual karpet di Pusat Perniagaan Nilai 3 pada 2 Mei.

Turut diambil keterangan ialah pemilik premis serta pembantu kedai karpet berkenaan.

Neelofa dan Muhammad Haris menjadi bualan h4ngat ntizen selepas did4kwa merent4s negeri ke Nilai 3, Negeri Sembilan untuk membeli karpet dan netizen mempers0alkan bagaimana pasangan itu boleh merent4s negeri semata-mata untuk membeli barang perhiasan rumah.

Isu itu mula menjadi perhatian selepas Neelofa memuat naik sekeping foto dan video di akaun Instagram miliknya yang memaparkan dia dan suami berada di sebuah kedai karpet.

 

Sumber: Instagram Sajat, Instagram Mawar Rashid, OMM, BH

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.