Dalam LRT pun jadi… Polis bvru lelaki lakukan 0n4ni depan penumpang dalam LRT

Tempatan Viral

Subang Jaya: Polis menyi4sat kejad1an lelaki dipercayai warga India menvnjukkan kem4luan dan melakukan aksi 0n4.ni di dalam stesen Trans1t Aliran Ringan (LRT) di USJ 21, di sini, sehingga tvlar di media sosial.

Timbalan Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Superintendan Amihizam Abdul Shukor berkata, video kejad1an itu dimuat naik di laman sosial Twitter oleh pemilik akaun bernama Fishy pada 6 April lalu.

Menurutnya, video ini berdurasi selama 10 saat itu menvnjukkan seorang lelaki dipercayai warga India menvnjukkan kem4luan dan melakukan aksi 0n4.ni di dalam pengangkutan awam itu.

“Svsulan kejad1an ini, wanita berusia 19 tahun yang juga s4ksi dan penvmpang dalam LRT itu tamp1l membuat laporan polis.

“Kejad1an berlaku pada 8.30 malam, 4 April lalu yang mana wanita terbab1t menaiki LRT dari Stesen Alam Megah menuju ke Stesen Taman Melawati,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Gambar lelaki yang berkelakvan tidak sen0noh dalam LRT baru-baru ini.

Amihizam berkata, ketika melalui Stesen USJ 21, Subang Jaya, svspek masuk dan duduk di kerusi berhadapan dengan peng4du sebelum melakukan aksi yang tidak sen0.noh itu.

“Wanita terbab1t sempat mer4kam sebah4gian perbvatan svspek dan sehingga kini, ident1ti svspek belum diketahui.

Tambah beliau, jika disab1tkan kes4lahan boleh dihvkum penj4.ra selama lima tahun atau d3nda, atau dengan kedua-duanya.

“Orang awam dinasihati supaya mematvhi und4ng-und4ng Malaysia dan tidak bert1ndak melamp4ui b4tas. Adalah menjadi satu kes4lahan jn.ayah sekiranya berkelakvan tidak sen0noh di tempat awam.

“Sias4tan masih dijalankan mengikut S3ksyen 509 K4nun Kes3ksaan iaitu mengeluarkan perkataan atau menvnjukkan isy4rat yang dimaksud bagi menga1bkan keh0rmatan seseorang,” katanya.

Beliau berkata, pihak polis juga amat mengalu-alukan mana-mana masyarakat Subang Jaya dan sekitar yang mempunyai sebarang maklumat boleh menyalvrkan kepada pihak polis melalui nombor telefon 03-56210343 (Pusat K4walan Daerah Subang Jaya) untuk t1ndakan lanjvt.

 

Sumber: HMetro

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.