“Macam Star Wars Jedi ..”- Studio Futuristik, Jubah Lebih Bergaya Halaqah Kini Bukan Biasa-Biasa.

Hiburan

Siapa kat sini pernah tengok rancangan Halaqah kat TV3?

Kalau tak tahu, Halaqah merupakan sebuah program bual bicara yang sangat informatif dan mengupas pelbagai isu untuk dibincangkan.

Halaqah, siaran bual bicara agama

Sedar tak sedar, program ini sebenarnya telah lama ditayangkan di kaca televisyen. Lebih tepat, sekitar sedekad!

Cuma sebelum ini ia ditayangkan di sebuah siaran berbeza sebelum mula diubah tayangan ke channel TV3.

 

Pasti korang kat luar sana kenal hos senior, Ahmad Noor Sulaiman dan ilmuwan serta tokoh ugamawan, Dato’ Dr. Danial Zainal Abidin.

“Macam Star Wars Jedi dalam Millennium Falcon”

Korang tengok sajalah, dengan jubah yang sangat bergaya dan platform yang sangat canggih.

Siapa sangka ini sebenarnya rancangan bual bicara agama!

Sumber: Twitter

Star Wars katanya ek! Tapi memang betullah, jarang kita tengok rancangan bual bicara melibatkan agama semenarik ini gayanya.

Sumber: Twitter

 

Sumber: Twitter

“Topik-topik dia semua best-best!”

Bagi netizen, rancangan ini bukan saja makin menarik dengan layout yang sangat futuristik tu.

Malah,perbincangan yang dibuat juga menggabungkan fakta-fakta sains dan ayat Al-Quran.

Sumber: Twitter

 

Sumber: Twitter

 

Sumber: Twitter

 

Sumber: Twitter

 

Sumber: Twitter

 

Sumber: Twitter

Gil4 gempak kan?

Kalau ada yang nak tengok sejauh mana kecanggihan rancangan bual bicara Halaqah, bolehlah tunggu di depan televisyen setiap hari Jumaat pada jam 6 petang di TV3.

Nah, admin belanja video penuh Episod 1 Halaqah:

Sumber: LobakMerah