Maybank Beri Peringatan, Jangan Tekan ‘Link’ Jika Terima SMS Seperti Ini

Pelbagai kaedah sind1ket penipvan yang berlaku dalam kalangan masyarakat kita. Sind1ket penipvan yang juga dikenali sebagai sc4mmer  ini terjadi kepada insan yang terdes4k memerlukan wang.

Ya, benar sesetengah masyarakat boleh berfikir waras dan bijak sudah pasti dapat mengenali pen1pu tersebut tetapi bagi orang yang terdes4k sama sekali tidak.

Terkini, dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Maybank melalui laman Facebook rasmi mereka menasihatkan kepada orang ramai supaya berwaspada dan tidak membuka link daripada pesanan ringkas yang mend4kwa mereka adalah Maybank. Bahkan jangan sesekali ‘log in’ Maybank2u di pautan tersebut kerana ia adalah s4lah satu sind1ket pen1puan wang.

Terkini berkenaan moratorium untuk pengguna Maybank

Sumber: Maybank, Siakap Keli

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf