Myat Md. Rajihan Akhirnya Ditemui, lsteri Mngndung Reb4h Kesed1han Lihat J4sad Suami

KLUANG – Mngsa yang hiIang dihnyutkan air dras di Batu 18 Jalan Kluang-Kahang, petang Sabtu lalu ditmui psukan mencarri dan menyIamat (SAR) petang hari ini.

Myat Md. Rajihan Mohd. Junaidi, 28, dijmpai pada pukul 5.15 petang kira-kira 15 meter dari I0kasi kereta Proton Waja yang ditmui ptang semaIam.

Menurut Ketua 0perasi BaIai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Kluang, Akob Sidek, angg0ta SAR meIakukan 0perasi dengan cara mengg0dak kwasan itu sebelum myat mngsa timbuI.

Md. Rajihan ditemukan 15 meter dari lokasi keretanya dijumpai

“Myat mngsa kmudian dinaikkan ke b0t psukan penyeIamat sebelum disrahkan kepada p0Iis sebelum dibawa ke H0spital Enche’ Besar Hajjah Khalsom untuk bdah slasat.

“Berikutan itu, 0perasi mencarri dan menyIamat (SAR) sejak Sabtu lalu dittup kira-kira 6 petang tadi,” katanya ketlka ditmui di Iokasi kjadian hari ini.

Md. Rajihan sudah ditemui - Kosmo Digital

Sementara itu, suasana piIu menyeIuubungi kwasan pencarrian apabila lsteri mngsa, Khairunnisa Ibrahim, 25, yang setla menunggu sejak pagi tadi, tldak dapat membndung prasaan hingga terpksa dippah dan ditnangkan ahli keIuarganya.

lnslden Hnyut Ketlka Redah Bnjlr , Hnya Kereta Ditemui Mngsa Maslh HiIang

Sebelum itu , pada pagi tadi pasukan mencarri dan menyeIamat (SAR) ke atas seorang leIaki yang diIp0rkan hiIang ketika melalui Jalan Batu Pahat-Mersing, Batu 18, Kahang di sini ptang semalam berjaya menemui kreta yang dinaiki mngsa.

K0mander 0perasi BaIai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Kluang, Akob Sedek berkata, kereta Proton Waja milik Md. Md Rajihan Junaidi, 28, ditmui pada pkul 6.10 ptang.

Menurutnya, kereta itu ditmui pada jrak kira-kira 100 meter dari I0kasi mngsa diIporkan dihnyutkan alr deras.

“Pasukan b0mba menggunakan peraIatan khas iaitu ‘grlpping lron’ besi bermagnet untuk mengsan I0kasi kereta mngsa.

Kereta milik Md. Rajihan ditemukan, mangsa masih hilang

“Kereta dapat dijmpai namun mngsa tiada di daIam knderaan,” katanya dalam satu knyataan di sini pagi tadi.

Akob berkata, kereta tersbut disrahkan kepada plhak p0Iis untuk tlndakan Ianjut.

Suami pec4hkan cermin selamatkn isteri mngandung trper4ngkap 2 jam dlm bnjir, suami hiIang dibawa arus

Terdahulu, media melaporkan seorang wanita mengandung berdepan det1k ng3ri apabila Proton Waja yang dinaiki bersama suami dibawa 4rus air banjir malam tadi.

M4ngsa yang h4nyut bersama kenderaannya jam 8 malam tadi sempat memec4hkan cermin kereta Proton Waja yang dinaiki untuk menyel4matkan isterinya, sebelum wanita itu disel4matkan orang awam yang berada di lokasi kejadian.

Bagaimanapun, mangsa Md Rajihan Junaidi, 28 g4gal diselam4tkan apabila dia yang masih berada dalam kereta, dih4nyutkan arus der4s.

Ketua Polis Daerah Kluang, Asisten Komisioner Low Hang Seng, berkata laporan kejadian dibuat isteri m4ngsa, Khairunnisa Ibrahim, 24, jam 5.30 pagi tadi di Balai Polis Kahang.

Menurut laporan itu, mereka suami isteri dalam perjalanan dari Mersing menuju ke bandar Kluang.

Ketika sampai di Batu 18 Jalan Kluang Kahang kira-kira 5.30 petang semalam, pasangan itu dikatakan meredah laluan yang dinaiki air.

Tiba di pertengahan jalan, kereta yang dinaiki tiba-tiba dibawa arus der4s ke bahagian kanan jalan menyebabkan m4ngsa bertindak memec4hkan cermin kereta bagi menyel4matkan isterinya, katanya dalam kenyataan kepada media hari ini.

Menurut Hang Seng, usaha mencari dan menyel4mat dibuat sejak malam tadi namun masih g4gal menemui m4ngsa.

Terdahulu, Harian Metro sebelum ini melaporkan sepasukan Bomba dan Penyelamat Kluang melancarkan ger4kan mencari dan menyel4mat seorang lelaki yang dikatakan h4nyut bersama kenderaan dinaiki.

Kejadian berlaku di Batu 18 Jalan Kluang-Kahang kira-kira jam 8 malam tadi ketika lelaki berkenaan bersama isterinya cuba melalui laluan yang dinaiki air.

Seorang lelaki dilaporkan h4nyut bersama-sama kereta yang dipandunya semasa melalui Jalan Kluang-Kahang berhampiran Batu 18, Kluang, malam Sabtu.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kluang Penolong Penguasa Bomba Akob Sedek berkata, sebaik maklumat diperolehi, sembilan anggota diker4hkan ke lokasi kejadian namun tidak berjaya menemui m4ngsa kerana keadaan air terlalu dalam.

Katanya, usaha mencari dan menyel4mat diteruskan awal pagi hari ini menggunakan sebuah bot untuk menyusuri tali air yang dilaporkan sebagai lokasi lelaki berkenaan dih4nyutkan.

“Seramai 15 anggota dengan sebuah lori dan bot sudah diger4kkan untuk tugas mencari dan menyel4mat,” katanya.

Setakat ini katanya, lelaki berkenaan masih belum ditemukan.

 

Cerlta daripada seorang sksi kjadlan

 

Sumber : K! ONLINE, BH Online, Facebook

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf