Jaga-jaga! Ada dua lagi MV iklan jvdi raya tunggu masa untuk dil4ncarkan – “Kali ini lebih pendek”

Video iklan raya baharu berdurasi pendek yang sedang disiasat pihak polis.

MASYARAKAT diminta berhati-hati dengan kemungkinan penyeb4ran dua lagi video muzik (MV) bertemakan sambutan Aidilfitri bagi mempr0mosikan aktiviti perjvdian dalam talian.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, pihaknya menerima maklumat bahawa dua video berkenaan hanya menunggu masa untuk diseb4rkan di media sosial.

“Kita baru menerima maklumat ada dua lagi video… tapi video ketiga dan keempat ini tidaklah seperti video pertama dan kedua.

“Ia lebih pendek dan juga hanya melibatkan nyanyian lagu raya serta ajak orang untuk terlibat dalam aktiviti perjvdian, katanya dalam satu temubual bersama mStar di pejabatnya pada Isnin.

Sejak Khamis minggu lalu orang ramai dikejvtkan dengan penyebaran dua MV raya promosi jvdi yang menggunakan khidmat pelakon sambilan dalam kalangan umat Islam.


Antara video iklan raya mempr0mosikan jvdi yang sedang disi4sat.

Susulan itu seramai 18 individu termasuk pelakon bagi kedua-dua MV, ejen pencarian bakat, penyanyi serta kru produksi ditahan setakat ini bagi membantu si4satan.

Tambah Mohamad Zainal, pada petang Isnin pihaknya membeb4skan enam individu yang direman sejak Sabtu dan Ahad termasuk dua pelakon bagi MV kedua.

“Apa yang kita dapat daripada sias4tan awal, orang yang kita t4han mended4hkan beberapa nama dan insyaAllah kita akan kesan mereka sampai dapat.


Mohamad Zainal memberi keterangan berhvbung isu iklan video raya yang mempr0mosikan perjvdian atas talian.

“Kita harap dalam tempoh terdekat akan ada lagi tangk4pan, kita sedang berusaha dan tak akan biarkan perkara ini terus berlaku dalam negara, kita kena bertindak segera, ” katanya.

Jangan mart4bat dan agama ini dijatvhkan oleh orang Islam sendiri. Kita harap tak ada lagi anak muda berlak0n semata-mata nak cari duit seperti ini.

ACP MOHAMAD ZAINAL ABDULLAH

Ketua Polis Daerah Dang Wangi

Selain itu Mohamad Zainal turut mengingatkan orang ramai supaya tidak terlibat dengan sebarang aktiviti perjvdian.

“Saya juga ingin nasihatkan khususnya anak-anak muda apatah lagi yang beragama Islam supaya jangan terlibat dalam mempromosikan aktiviti jvdi.

“Tambahan lagi dalam bulan Ramadan, kita minta fikir banyak kali. Jangan hanya fikir profesionalisme tapi fikir juga ak1dah, agama kita.

“Jangan mart4bat dan agama ini dijatvhkan oleh orang Islam sendiri. Kita harap tak ada lagi anak muda berlakon semata-mata nak cari duit seperti ini, ” katanya.

 

Sumber: mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.