KehiIangan Nik Khatijah Sejak 3 Hari Lalu Terb0ngkar, Ditemui MninggaI Akib4t Dijervt

Beberapa hari lalu, berita tentang kehiIangan seorang wanita pada 5 Mac 2021 lalu terb0ngkar apabila ditemui mninggal dunia di dalam rumahnya. Pemerglan Allayarhmah Nik Khatijah Nik Mud sedikit sebanyak memberi ke.san yang mendalam kepada sahabat-sahabat IKRAM.

PoIis mengesahkan myat wanita yang ditemui dalam keadaan Ieher dijer.ut di Taman Bangi, hari ini, ialah Nik Khatijah Nik Mud.

Ketua PoIis Daerah Kajang Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan mengesahkan perkara itu menerusi kiriman WhatsApp kepada Harian Metro sebentar tadi.

Terdahulu dalam satu kenyataan media, poIis memaklumkan myat warga tempatan dijumpai dalam keadaan Iehernya dijer.ut di sebuah rumah di Taman Bangi.

Ia hasil makIumat seorang lelaki yang memaklumkan menjumpai myat dipercayai seorang wanita warga tempatan berusia dalam lingkungan 30-an.

Mangsa bn0h disahkan Pengurus Jabatan Advokasi Ikram

Sementara itu, Pertbuhan Ikram Malaysia mengucapkan tkziah kepada keluarga allahy4rh4mah yang juga Pengurus Jabatan Adv0kasi ba.dan bukan kerajaan (NGO) itu.

Salam tkziah kami ucapkan buat keluarga almrhumah Nik Khatijah Nik Mud buat pemerg1an sahabat seperju.angan kami, warga Pertbuhan IKRAM Malaysia. Sesungguhnya kami menyaksikan amal mu yang ti.dak mengenal pen4t. Semoga Allah redho denganmu..

‎إنا لله و إنا إليه راجعون. اللهم اغفـر لها وارحمها و اعفعنها واكرم نزلها ووسع مدخلها واغسلها بالماء والثلج والبرد و نقها من الخطايا كما ينق الثوب الابيض من الدنس و أبدلها دارآ خيرآ من دارها و أهلآ خيـرآ من أهلها و زوجآ خيـرآ من زوجها و قها فتنة القبر وعذاب النار

Ya Allah, am.punilah baginya dan kasihilah dia dan afiatkan dia dan ma4fkanlah kesaIahannya dan muliakan keduduk4nnya dan lapangkan kburnya dan bersihkan dia dengan air salju dan air dingin.

Bersihkanlah dia dari kesaIahannya sebagaimana dibersihkan kain ptih dari keko.toran, dan gantikanlah kampunganya dengan kampung yang lebih baik dan ahli keluarganya yang baik.

Masukkanlah dia ke dalam syurga dan lindungilah dia dari sksa kbur dan fltnahnya dan dari sksa nraka.

Allahyrhamah, 32, adalah bekas pelajar Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) yang berkhidmat di Ibu Pejabat Ikram sejak 2013 sebagai eksekutif Jabatan Wanita dan kini sebagai Pengurus Jabatan Adv0kasi.

“Allahyrhamah seorang yang amat komited dan dedikasi dalam melaksanakan tugas yang diamanahkan.

“Dengan segala khidmat baktinya untuk dakwah melalui Ikram, moga r0hnya dicucvri rahmat Allah SWT,” katanya dalam kenyataan itu.

Keluarga terkejvt, sed1h kejadian trag1s wanita m4ti dijervt

Ya Allah Ampunilah Baginya Dan Kasihilah Dia," Nik Khatijah Insan Hebat Meninggal Dunia

“Saya terkejvt mendapat berita dia sudah mninggal dunia,” kata sepupu kepada wanita yang ditemukan m4ti dengan kesan jervt di leher di sebuah rumah di Jalan Reko, Kajang, hari ini.

Lelaki yang enggan dikenali itu berkata, dia sebelum ini dia hanya bertemu Nik Khatijah Nik Mud, 32, di dalam majlis perkahwinan saudara mara.

Katanya, sepanjang mengenali sepupunya itu, arw4h adalah seorang yang baik.

Menurutnya, kemungkinan besar jnazah akan di bawa pulang ke kampung halaman di Besut, Terengganu untuk urusan pengebvmian selepas selesai bed4h si4sat.

“Saya minta semua d0akan yang baik-baik untuk arw4h dan keluarga. Semoga r0hnya ditempatkan dalam kalangan orang beriman,” katanya kepada Harian Metro.

Sementara itu adik m4ngsa, Nik Nurul Akhmal Nik Mud berkata, buat masa ini dia dan keluarganya belum bersedia memberi sebarang kenyataan berhubung kejadian itu.

“Maaf saya tak menerima sebarang pertanyaan buat masa sekarang,” katanya.

Terdahulu petugas pertubuhan bukan kerajaan (NGO) itu ditemukan m4ti dengan kesan jervtan di leher di dalam rumah itu selepas polis menerima panggilan MERS 999 jam 9 pagi daripada seorang lelaki yang memaklumkan menjumpai m4yat dipercayai seorang wanita warga tempatan.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, hasil pemeriksaan awal pada m4yat terdapat kesan jervt di leher dan dipercayai mninggal dunia kira-kira daripada 24 jam sebelum ditemukan.

Kes disi4sat di bawah Sksyen 302 K4nun Kes3ksaan.

M4ngsa juga adalah bekas pelajar Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) yang berkhidmat dengan Ibu Pejabat Ikram sejak 2013 sebagai eksekutif Jabatan Wanita dan kini sebagai Pengurus Jabatan Advokasi.

 

Sumber: Pertvbuhan IKRAM, HMetro

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf