(Video) Rancang Nak Buat lVF Lepas 8 Tahun Kahwin, Wanita Seb4k D0ktor Saran Bu4ng Rahim

Keluarga

Setiap pasangan yang bergelar suami isteri pasti menginginkan kehadiran cahaya mata sebagai pelengkap rumah tangga mereka.

Namun, tdak semua pasangan bernasib baik untuk memiliki zur1at. Walaupun sukar untuk menerima kenyataan ini tapi sebagai manusia kita perlulah berusaha dan sentiasa bersangka baik dengan-Nya.

Terkejvt doktor sarankan untuk bu4ng rahim

Menerusi video yang dimuat naik oleh Novyandi di akaun Instagram, dia memberitahu bahawa setelah hampir lapan tahun mendirikan rumah tangga, akhirnya dia membuat keputusan untuk melakukan raw4tan in v1tro fertiIisation (IVF).

Ketika membuka surat keputusan daripada hasil pemeriksaannya sama ada dia boleh menjalani IVF ataupun t1dak, wanita berkenaan terkejvt apabila doktor telah menyarankannya untuk menjalani pr0ses hysterect0my iaitu pr0ses pembu4ngan rahim.

2 bulan lalu masa tengok keputusan test yang menentukan sama ada boleh atau tak buat program tabung b4yi. Masih tak percaya dan mengharap apa yang dilihat itu saIah.

Takdir Allah apa-apa pun itu pastu terbaik untuk hamba-Nya. Kami tidak mempunyai kuasa atas diri kami sikit pun ya Allah.

Bagaikan tidak percaya dengan kenyataan itu, Novyandi membaca surat berkenaan banyak kali sehingga menang1s dan suaminya turut memberi kata-kata semangat kepadanya.

Impiannya ingin mempunyai cahaya mata berkcai begitu sahaja.

Sering mengalami senggu.gut teruk ketika zaman sekolah

Walaupun mereka tidak ada rezeki untuk dikurniakan cahaya mata, namun suaminya tetap meny0kongnya dan mengatakan bahawa anak itu bukan satu-satunya kunci kepada kebahagian rumah tangga mereka.

Terima kasih suami yang sentiasa meny0kong saya dan selalu menyayangi saya seadanya. Awak selalu cakap yang anak-anak tu bukan satu-satunya kunci untuk kebahagian kita. InsyaAllah saya baik-baik sahaja.

Ujarnya lagi, dia sering mengalami senggvgut yang agak teruk sejak sekolah lagi dan tujuan dia berk0ngsi mengenai penyak1t yang dialaminya itu adalah untuk dijadikan pengajaran buat wanita di luar sana.

‘Masih mengharap apa yang dilihat itu saIah’

 

Sumber: Ohbulan, Novyandi

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.