Tangan pakcik kemal4ngan ketika letak kon baiki ‘highway’ terp4ksa dip0tong

Keluarga Tempatan Viral

Semalam, tular di media sosial berkenaan gambar-gambar kemal4ngan jalan raya mel1batkan pekerja penyel3nggara lebuh raya yang dil4nggar ketika membetulkan jalan.

Apa yang menyed1hkan adalah lelaki w4rga emas itu mengalami keced3raan p4rah dibeberapa bahagian angg0ta badan sehingga terbar1ng ditengah lebuh raya tersebut sebelum diberikan bantuan.

Keadaan selepas kemal4ngan

Namun begitu, apa yang menyed1hkan adalah tangan kanan pakcik tersebut terpaksa dip0tong bagi mengelakkan sebarang k0mplikasi yang lebih ser1us.

Hal ini dimakumkan oleh seorang pengguna Twitter yang turut memuat naik gambar kemal4ngan yang berlaku semalam di Lebuh raya Pasir Gudang itu.

Anak cerita k0ndisi bapa

Dalam perkongsian it, Tsgxy_  sempat berhubung dengan anak kepada m4ngsa dikenali sebagai Haikal mengenai k0ndisi bapanya dan cerita sebenar kemal4ngan tersebut.

Tangan terp4ksa dip0tong

S4ksi diminta tampil buat laporan

Dalam satu posting yang diperoleh daripada laman Facebook Demi Rakyat Johor, terdapat seorang lagi m4ngsa kemal4ngan yang turut terced3ra dalam kejadian petang semalam.

Kedua-duanya sedang mendapatkan r4watan di hospital dan pihak berkuasa meminta s4ksi yang melihat kemal4ngan tersebut untuk tampil memberikan maklumat.

Treler l4ri selepas l4nggar

Dalam ruangan komen di laman Twitter sumber lagi, anak kepada m4ngsa memaklumkan bahawa treler yang mel4nggar bapanya terus memecvt laju dan men1nggalkan m4ngsa kemal4ngan di tengah lebuhraya.

Semoga nasib m4ngsa-m4ngsa kemal4ngan di Lebuh raya Pasir Gudang terbela dan svspek yang mel4nggar para pekerja penyel3nggara jalan tersebut berjaya dikes4n untuk membantu sias4tan kejad1an tersebut.

“Slow lah memasing pun..”- Pakcik Susun Kon Kena L4nggar, Tangan Sampai Nmpak Isi

Semalam tular di media sosial apabila seorang pekerja lelaki dipercayai telah dil4nggar ketika sedang menyusun kon jalan. Menerusi gambar tersebut jelas menunjukkan m4ngsa sedang men4han kesak1tan berikutan kemal4ngan yang dialaminya.

Kejadian tersebut berlaku di lebuh raya Pasir Gudang. Namun, terdapat persel1sihan faham yang menyatakan m4ngsa telah dil4nggar ketika sedang menyelenggara jalan itu.

Slow lah masing-masing!

Nampak orang buat kerja atas jalan tu. slow lah memasing. Walau ny4wa kami ni kau anggap murah, tapi kat rumah tu ada yang tunggu kami balik. Lokasi highway Pasir Gudang. Team selia sel4nggara.

Menerusi kapysen yang dimuat naik oleh lelaki itu, menceritakan m4ngsa yang berusia seperti 50-an telah dil4nggar ketika sedang membuat jalan raya di Pasir Gudang. Difahamkan, m4ngsa (pakcik) itu bekerja di bawah syarikat Selia Sel4nggara.

Image may contain: one or more people, people walking and outdoor

Malahan, perk0ngsian ini turut dikongsi di laman Twitter dan mendapat pelbagai respon yang mengec4m t1ndakan pemandu yang bert1ndak mel4nggar m4ngsa.

Image may contain: sky and outdoor

Kat situ memang bawa laju

Menerusi ruangan b4las di Twitter, rata-rata warg4net yang pernah melalui jalan tersebut menceritakan keadaan jalan tersebut yang ‘s1buk’ dan keadaan jalan itu sendiri yang telah ‘uzvr’ .

Tambahan pula, terdapat pengguna yang lain menyatakan rata-rata pemandu yang menggunakan jalan tersebut akan memandu dengan laju.

Tidak berakhir di situ, ada yang menggel4rkan lebuh raya tersebut sebagai ‘berh4ntu’ kerana kerap terjadinya kemal4ngan di situ.

 

Sumber: Tsgxy_Demi Rakyat Johor, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.